Cristi Minculescu pleaca de la trupa Iris. Toni Seicarescu va fi noul vocal, din 3 septembrie

×
Codul embed a fost copiat

Cel care a fost timp de 32 de ani solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, a decis sa paraseasca aceasta formatie, din motive personale. 

Anuntul oficial a fost facut pe pagina de Facebook a trupei Iris:

"Comunicat oficial.

Incepand cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu paraseste grupul IRIS. Activitatea formatiei va continua, avandu-l ca solist pe Toni Şeicarescu. Trupa IRIS."

Nelu Dumitrescu, bateristul Iris, a declarat ca decizia lui Cristi Minculescu de a parasi trupa i-a uimit pe toti membrii formatiei si ca principalul motiv al solistului este ca nu castiga suficient in Romania. "Am ramas toti surprinsi. Il cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat intr-o zi si ne-a spus ca nu mai vrea sa cante", a declarat Nelu Dumitrescu. "A spus ca in tara asta nu se poate canta asa, ca el are nevoie de bani multi si ca nu e multumit de ce castiga", a spus bateristul.

Citește și
Antonia
Antonia a postat pe Facebook o fotografie cu care si-a innebunit fanii. FOTO
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

 Ultimul concert al trupei in formula clasica va fi pe 2 septembrie, la Cluj-Napoca.

Nelu Dumitrescu a declarat ca alegerea de a-l inlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Seicarescu a fost luata in urma votului unanim al membrilor ramasi in trupa. "Toti s-au gandit la el, pentru ca este un fan Iris", a spus Dumitrescu. "Iris nu este nici formatia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia", a adaugat Nelu Dumitrescu.

Bateristul a spus ca trupa Iris intentioneaza sa lanseze, in septembrie, un single cu noul solist. Totodata, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul ca este a treia oara cand Cristi Minculescu paraseste trupa. In 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca sa cante cu o alta formatie, Voltaj, dar s-a intors. Acelasi lucru s-a intamplat si in 1990, cand Minculescu a plecat in Elvetia, dar a revenit in Iris.

Felicia Filip: Cred ca Minculescu are nevoie de un respiro si va reveni si mai stralucitor

 Soprana Felicia Filip, care are o stransa colaborare de multi ani cu trupa Iris, a declarat ca ea crede ca, dupa parcursul uluitor al carierei si incercarile din viata sa, Cristi Minculescu are nevoie de un respiro binemeritat si are convingerea ca acesta va reveni in muzica. Numindu-l pe Cristi Minculescu "o mare voce a rockului international", Felicia Filip a mentionat ca a "trait momente artistice unice" cantand alaturi de acesta. "Cred ca dupa acest uluitor parcurs si intamplarile din viata lui, are nevoie de un respiro binemeritat, trebuie sa isi reincarce bateriile sufletului si eu am convingerea ca el va reveni - si mai stralucitor", a spus Felicia Filip.

Ea a declarat ca este important ca fanii sa respecte alegerea lui Minculescu, chiar daca nu o inteleg si li se pare ca ii nedreptateste, si sa asculte ce are de spus trupa, care cu siguranta a luat aceasta decizie cu mare greutate. Intrebata daca va colabora in continuare cu Iris, Felicia Filip a precizat ca se considera "un membru al formatiei" cu care va continua colaborarea. "Intr-o familie se pot intampla multe lucruri, dar familia merge mai departe, fara a comenta in afara", a mai spus soprana.

Istoria IRIS a inceput in 1976

Bazele trupei rock Iris au fost puse in 1976, la Bucuresti. Din prima componenta au facut parte Nutu Olteanu (chitara), Emil Brando (chitara bas) si bateristul Nelu Dumitrescu. Formatia a trecut prin numeroase schimbari de formula, cea mai reprezentativa fiind cea care a avut in componenta cuplul de chitaristi Nutu Olteanu - Adrian Ilie, avandu-l ca solist vocal pe Cristian Minculescu.

Formula actuala (din 1986) a formatiei ii include pe Valter Popa (chitara), Ion "Nelu" Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeica (bas) si Cristian Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape).

Iris a revenit pe scena muzicala din Bucuresti in octombrie 2009, cu un concert la Sala Polivalenta, acesta fiind primul show sustinut in Capitala dupa transplantul de ficat suferit de solistul Cristi Minculescu cu circa noua luni inainte.

 Cu o activitate muzicala de peste 30 de ani, Iris a debutat in anul 1977, cu albumul "Iris I". Au urmat "Iris II"(1987), "Iris III - Nu te opri"(1988), "Iris IV" (1989), "1993", "The Best Of" (1993), "Luna Plina" (1997), "20 De Ani" (1997), marcand anii de activitate ai trupei, "Mirage" (1998), "2000", "Athenaeum" (2000), "Matase alba" (2001), "4Motion" (2003) si "Maxima", in 2005.

In 2009, municipalitatea Craiova i-a acordat lui Cristi Minculescu titlul de cetatean de onoare, cu prilejul evenimentelor organizate in cadrul "Zilelor Craiovei". Autoritatile locale au considerat ca Minculescu a adus, "in mod gratuit", o "imagine pozitiva" Craiovei oriunde a mers in tara, vorbind publicului la "superlativ" de dragostea lui "fanatica" pentru echipa de fotbal Universitatea Craiova.

Cristi Minculescu a fost supus, pe 24 martie 2009, unui transplant hepatic la o clinica din Germania, donatorul fiind chiar sotia sa, Rodica. De la acel moment, el a mai suferit doua interventii chirurgicale. In varsta de 53 de ani, artistul sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si pot duce la afectarea functiilor organelor.

Iris a sarbatorit 35 de ani de cariera la sfarsitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc in Piata Constitutiei din Capitala. Noul album - "Iris - O lume doar a lor - 35 de ani" - a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Decorati cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler in octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, in fata a peste 9 milioane de oameni, in peste 5.000 de concerte. In 2007, ei au sarbatorit 30 de ani de existenta pe Aeroportul Baneasa, unde au cantat in fata a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai tarziu, in 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vanzarile albumului "Cei ce vor fi" si discul de platina pentru albumul "Maxima", fiind premiati si in fata publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna sustinut la Teatrul National Bucuresti. Tot in 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte doua premii castigate de Iris: Best Live si Best Rock - "Cei ce vor fi".

Vezi pe Voyo.ro ultimul mare concert al celei mai cunoscute trupe din Romania – Iris 35 de ani! Asa cum nu o sa-i mai vezi niciodata!

 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Apare o noua ipoteza in cazul taximetristului care se plange ca a fost violat de o clienta. Video
Apare o noua ipoteza in cazul taximetristului care se plange ca a fost violat de o clienta. Video

Cu doua pungi de seminte si 3 mere tari. Asa a inceput, uluitoarea aventura a taximetristului din Tulcea, care sustine ca ar fi fost violat si lovit cu un cutit de o tanara careia i-ar fi facut mai multe comisioane.

Antonia a postat pe Facebook o fotografie cu care si-a innebunit fanii. FOTO
Antonia a postat pe Facebook o fotografie cu care si-a innebunit fanii. FOTO

Antonia, frumoasa cantareata dupa care suspina toti barbatii din Romania, a postat joi seara pe contul ei oficial de Facebook o fotografie care i-a facut pe barbati sa suspine si sa aiba visuri fierbinti.

"Urata, urata, urata". Fotografia Innei de pe Facebook care a starnit un val de comentarii negative

Inna nu isi uita fanii, drept urmare publica poze constant pe pagina sa de Facebook.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.