AMERICAN MUSIC AWARDS 2014. One Direction si Katy Perry, principalii castigatori ai editiei de anul acesta

24-11-2014 10:49


AMERICAN MUSIC AWARDS 2014. Trupa pop One Direction si cantareata Katy Perry au fost principalii castigatori ai galei American Music Awards 2014. 

AMERICAN MUSIC AWARDS 2014. Acestia au primit cate trei trofee in cadrul evenimentului care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, informeaza contactmusic.com.

Trupa pop britanica One Direction a castigat premiile pentru "gupul, duetul sau trupa pop/rock favorita" si pentru "albumul pop/rock favorit". Aceste distinctii au fost acordate grupului One Direction pentru discul sau "Midnight Memories".

One Direction a primit si trofeul pentru "artistul anului" in cadrul galei American Music Awards, care a avut loc duminica seara, la Nokia Theatre din Los Angeles, si ale carei distinctii sunt acordate pe baza votului publicului.

Cantareata americana Katy Perry a obtinut, de asemenea, trei distinctii. Katy Perry, care a multumit pentru premii prin intermediul unui mesaj video transmis din Australia, unde se afla intr-un turneu, a obtinut distinctiile "artista pop/rock favorita", "single-ul anului" (pentru cantecul "Dark Horse") si "artistul adult contemporan favorit".

AMERICAN MUSIC AWARDS 2014. Cantareata hip-hop Iggy Azalea, care a fost nominalizata la sase categorii, a castigat doar doua trofee, invingandu-i pe Drake si Eminem la categoriile "artistul hip-hop/rap favorit" si "albumul hip-hop/rap favorit", al doilea premiu fiind obtinut pentru discul sau de debut, "The New Classic".

Celebra artista Diana Ross, in varsta de 70 de ani, i-a adus un omagiu "frumoasei si talentatei" Taylor Swift, pe care a numit-o "un adevarat superstar" in discursul sustinut inainte de a-i oferi tinerei cantarete premiul inaugural "Dick Clark Award for Excellence".

Aceasta distinctie se acorda pentru merite si realizari deosebite si este denumita dupa vedeta americana de radio si televiziune Dick Clark.

Premiul pentru "artistul pop/rock favorit" a fost obtinut de britanicul Sam Smith, iar australienii de la 5 Seconds of Summer au primit distinctia pentru debut.

Beyonce si John Legend au obtinut premiile pentru artisti Soul/R&B, iar Calvin Harris a fost premiat la categoria "artistul favorit de muzica dance si electronica". Beyonce a obtinut si premiul pentru "albumul Soul/R&B favorit", pentru discul sau omonim.

AMERICAN MUSIC AWARDS 2014. De asemenea, au mai fost premiati Enrique Iglesias, la categoria "artistul latino favorit", trupa Imagine Dragons la categoria "artistul alternativ favorit", iar filmul "Regatul de gheata/ Frozen" a obtinut distinctia pentru cea mai buna coloana sonora.

Gala American Music Awards a fost prezentata de rapperul Pitbull, pentru al doilea an consecutiv. Sam Smith, A$AP Rocky, Magic! si Wyclef Jean, Lil Wayne si Christina Milian, Nicki Minaj, Ariana Grande si Jessie J, Jennifer Lopez si Iggy Azalea au sustinut recitaluri la editia din acest an a evenimentului.

VIDEO PROTVPLUS.RO