Anca Nastasi arata drumul alimentelor de la furca la furculita duminica, la "Romania, te iubesc!"
“Prin cate filtre trece mancarea noastra, de la furca la furculita”, se intreaba Anca Nastasi, care analizeaza cat de anatoasa este hrana procesata si ce legatura este intre alimentatia pe banda rulanta si maladiile de care sufera societatea moderna.
Paradoxal, desi odata cu marea industrializare a agriculturii si a procesarii alimentelor drumul mancarii pana in farfurie trebuia sa fie mai sigur, iar mancarea mai sanatoasa, oamenii sunt tot mai vulnerabili.
Tocmai pentru ca lantul de fabricatie s-a lungit, este tot mai complicat, si, in timp ce materia prima este produsa intr-un colt al lumii, ea este procesata in altul.
“Lantul cuprinde tot mai multe pesticide, ingrasaminte, antibiotice si antidepresive, tot mai multi aditivi sintetici, tot mai multi conservanti si, nu in ultimul rand, tot mai multe organisme microscopice care azi sufera mutatii si produc maladii la care nimeni nu se gandea acum 50 de ani”, atrage atentia Anca Nastasi.
Corespondentul Stirilor ProTv dezvaluie cum ar arata o eticheta de pe o cutie cu lapte, daca pe ea ar fi scris tot ce contine:
“Lapte proaspat, produs din lapte din import Ungaria si/sau Polonia, adaugat in apa + adaos de grasimi din lapte obtinute prin separare mecanica, din lapte de la vaci hranite cu mix de furaje din siloz de porumb tratat cu pesticide si ingrasaminte, combinat cu srot de soia modificata genetic, furfural, arome si conservanti de furaje. Termenul de valabilitate este asigurat de conservanti: nitrit de potasiu si/ sau sorbat de potasiu”.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimente, industria alimentara, aditivi, Anca Nastasi,
Dată publicare:
26-04-2013 13:22