Vaccinul, mit sau adevar, partea 2. Care este legatura intre vaccinare si autism, o afectiune "epidemica" in SUA

×
Codul embed a fost copiat

In Italia, o familie se razboieste in instanta cu Ministerul Sanatatii, din cauza urmarilor serioase ale unui vaccin.

Deocamdata, insa, ne intoarcem la mama din Aiud, care - la aproape un an de la vaccin - nu stie daca reactia adversa a fiului ei a fost luata in calcul de autoritati.

Daniela Hopartean, mama: "Mi s-a spus ca este prea tarziu sa-l declar acum! Sunt copii la care aceasta reactie apare undeva in jurul varstei de 10 -11 luni. Atunci cum putem sa declaram, sunt doar 162 de cazuri, adevarul adevarat, am impresia ca doar medicii il stiu, da nu vor sa-l spuna."

Profesor dr. Paul Stoicesu, pneumolog: "S-a intamplat si-n Franta, s-a intamplat si-n Anglia, s-a intampl si-n Irlanda, si-n Hong-Kong. In Franta de exemple, lumea s-a revoltat si au ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa se explice parintilor despre ce e vorba, ca TBC cu saracia face casa buna. Acolo se recomanda sa faca vaccinare si parintele e cel care isi da consimtamantul."

La noi, vaccinarea se face in masa, fara exceptii.

Citește și
vaccin
Duminica, la "Romania, te iubesc!". Vaccinurile, comparate cu E-urile alimentare. Ce contin si ce reactii adverse au
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Dr. Adrian Cacovean, chirurg: "Exista posibilitatea de a refuza. N-ar trebui sa fii vazut ca un paria sau sa fii exclus dintr-o comunitate pentru ca nu te-ai vaccinat, pentru ca treaba asta neaga din capul locului efetul vaccinarii celorlalte persoane."

Acest doctor a trecut prin cabinete de pediatrie, pe la SMURD, si s-a specializat in chirurgie vasculara. Isi aminteste ca pe timpul facultatii nici prin cap nu-i trecea sa se gandeasca la vaccin ca la un rau posibil.

Tocmai de aceea Organizatia Mondiala a Sanatatii are recomandari noi pentru producatori. Dar vaccinurile mai contin substante - e adevarat, in cantitati foarte mici, fara de care n-ar putea functiona.

In arhiva celebrei FDA, Agentia pt Alimente si Medicamente in SUA, gasim declaratia din 2002 a unui producator de vaccinuri, despre aluminiu: "De fapt, adjuvantul, singurul autorizat pentru uz uman e cel mai empiric, nimeni nu-i cunoaste biodistributia. De fapt, cred ca daca aluminiul ar aparea acum, el nu ar fi acceptat"

Cum stii daca un nou nascut de 5 minute e sau nu alergic? Sensibil la ceva din injectie? Testari imunologice pre-vaccinare in masa - ar fi o utopie. In cel mai bun caz, te intreaba medicul daca ai alergii in familie. Vaccinul e testul.

Specialistul OMS compara componentele vaccinului cu E-urile din industria alimentara si ne linisteste ca sunt sigure.

Dr. Victor Olsavsky, Organizatia Mondiala a Sanatatii: "Pe masura ce observam ca unele lucruri sunt nocive, care nu poti sa le vezi imediat, le vezi in timp, aceasta lista de E-uri este destul de flexibila, se mai adauga, se mai scot in functie de ce observam ca se intampla."

In 1998, In Marea Britanie, un grup de medici, condus de Andrew Wakefield a publicat in The Lancet - revista medicala prestigioasa, un studiu care afirma ca mercurul din vaccinuri produce degenerari nervoase care pot cauza autismul. Publicul s-a speriat de vaccinuri, in 2004 -co-autorii s-au dezis de studiu, in 2010, doctorul Wakefield si-a pierdut dreptul de practica si a emigrat. Cu toate astea, mercurul a fost scos oficial din vaccinurile pentru copii.

Totusi, in Italia o instanta a condamnat Ministerul Sanatatii sa despagubeasca acesti parinti, al caror fiu a facut autism dupa un triplu-vaccin. Motivatia sentintei nu vorbeste de mercur sau de dovezi stiintifice, ci condamna un principiu:

"Vaccinarea e insistent incurajata de stat, desi nu e impusa ca obligatie juridica. Statul cere fiecaruia sa-si riste propria sanatate, pentru un interes colectiv, fara ca aceasta colectivitate sa fie dispusa sa suporte povara eventualelor consecinte negative.."

Maurizio Bocca, tata: "Ministerul a fost condamnat sa ne despagubeasca pe noi, sa plateasca cheltuielile de justitie si pentru avocatii implicati si medicilor legali."

In sentinta nu e aminitita vreo suma exacta de bani. E vorba de plata pentru cei 9 ani de tratament ai lui Valentino, plus o indemnizatie pe inca 15 ani de acum incolo. Daily Mail vorbea de 1 milion de euro.

Maurizio: "Pentru moment nu am fost despagubiti, Ministerul a atacat decizia, trebuie sa asteptam o revizie a procesului la instanta superioara de la Bologna, deci alti 5-6 ani siguri."

In joc sunt bani multi si reputatia vaccinului. Procesul s-a tinut cu usile inchise.

Maurizio: "Compania care produce vaccinul, in Italia, din ce am aflat, noi parinti, cine produce vacinul nu raspunde, ci o face Ministerul Sanatatii."

Antonella Bocca, mama: "Sa iasa adevarul la iveala si sa se faca studii independente de casele farmaceutice, ca sa se verifice intr-adevar legatura dintre vaccin si autismul copiilor nostri."

In Romania, nimeni nu indrazneste sa se gandeasca atat de departe. Simona are 4 copii. 3 - perfect sanatosi, Matei insa, sufera de autism.

Simona Dumitrescu, mama: "El a facut vaccin tarziu, la un an si 4-5 luni. A facut acel vaccin, pana atunci nu facuse niciun vaccin, deci nu pot sa dau vina, m-am gandit. Da, dar n-avea nici un sens sa caut cauze, am cautat terapie! Important e sa-l vad ca se poate descurca, pentru viitorii parinti da, ar fi esential sa afle daca vaccinul este una dintre cauze. Pentru mine e prea tarziu, faptul ca i-am f acut acum 3 ani acest vaccin si imi spune cineva in alti 10 ca da, din cauza aluia copilul tau are autism, m-ar duce in pragul sinuciderii probabil".

In SUA, medicii vorbesc deja de o "epidemie" de autism: rata a crescut de la 1 din 1000 la 1 din 88. Cauza bolii ramane un mister. Se stie doar ca autismul rezulta dintr-un complex de interactiuni intre genetica si mediu inconjurator. Ca pentru declansarea bolii e nevoie de predispozitie genetica, plus un declansator din mediu. Unii medici studiaza legatura dintre autism si problemele de imunitate. Ori vaccinul e si el un factor care influenteaza imunitatea organismului uman inca din pruncie.

Ciprian are aproape 19 ani, are autism si se trateaza. E pierdut fara mama lui. Nu scrie, nu citeste, nu trece singur strada. Zgomotul orasului il face sa-si piarda gandurile, e dezorientat.

Viorica Puiu, mama: "Am intalnit si medici care m-au intrebat: autism? Nu aude bine? Deci sunt medici care nu stiu ce inseamna autismul!"

Un an a stat pe la cozi prin dispensare. Cu kineto-terapie a invatat sa mearga, terapia educationala a costat mult. In 1993, la 6 luni, Ciprian - sugar sanatos tun si-a primit vaccinul anti-polio, picaturi. Dupa care a facut bronsiolita.

Viorica, mama: "Ne-am internat in spital. Acolo a facut aprindere de plamani de 2 ori, dupa ce i s-a administrat antibiotice, intramuscular, dimineata, spre groaza mea, copilul a fost, pot sa zic, in stadiul de legume. Manutele i le ridicam si ii cadeau pe langa, avea peste 6 luni. L-a consultat si a spus: A, nici o problema este o reactive de la antibiotic."

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vaccinul, mit si adevar, partea 1. Cat de mari sunt riscurile vaccinurilor pe care medicii romani le fac pe banda rulanta
Vaccinul, mit si adevar, partea 1. Cat de mari sunt riscurile vaccinurilor pe care medicii romani le fac pe banda rulanta

De la infiintarea Programului Mondial de Imunizare, in 1974, milioane de decese si dizabilitati produse de difterie, rujeola, tuse convulsiva, polio-mielita, tetanos si tuberculoza au fost prevenite.

Duminica, la
Duminica, la "Romania, te iubesc!". Vaccinurile, comparate cu E-urile alimentare. Ce contin si ce reactii adverse au

Tot mai multi parinti se tem de vaccinurile indicate copiiilor. Unii chiar le refuza, speriati de posibile reactii adverse. Medicii sunt ingrijorati de situatie si cauta raspunsuri pentru intrebarile puse de cei care au bebelusi.

Vaccinarea in masa: binefacere sau risc? Afla la
Vaccinarea in masa: binefacere sau risc? Afla la "Romania, te iubesc!" duminica, ora 18.00

Duminica, 9 iunie, de la 18:00, nu rata o noua editie a emisiunii Romania, te iubesc!

Recomandări
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu

O posibilă explozie a avut loc, vineri, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.