Un dezvoltator imobiliar din Pitești, anchetat anul trecut pentru că a ridicat un bloc, deși nu avea autorizație decât pentru o casă cu etaj, este vizat de un nou dosar.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut, miercuri, 13 percheziții, două dintre ele în București, căci omul ar fi construit, prin aceeași metodă, mai multe imobile. Numai într-un singur caz, prejudiciul adus statului este estimat la 680.000 de lei.

Una dintre clădirile ridicate în Pitești de acest dezvoltator imobiliar este deja în folosință. Anchetatorii spun că trebuia să aibă parter și două etaje, în realitate are și o mansardă locuibilă.

Și acesta nu ar fi singurul imobil la care dezvoltatorul a procedat în acest fel.

Agent-șef principal Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „Este vizată activitatea desfășurată atât de dezvoltatorul imobiliar, de către constructor, dirigintele de șantier, responsabilul din cadrul primăriei, precum și de către arhitectul care a realizat această lucrare. Practic clădirea a fost realizată cu apartamente în plus, 7 apartamente, în loc de 4, cât prevedea proiectul inițial”.

Sunt vizați de anchetatori și angajați din Primărie, de la Urbanism.

Cristian Gentea, primar Pitești: „De la biroul de investigații a criminalității economice au venit din nou la primărie și au solicitat alte acte ale unui bloc din apropiere. Este vorba de aceeași firmă. Blocul este făcut în 2020 și, într-adevăr, din ce am văzut, pare un mod de lucru similar”.

Șase persoane urrmează să fie duse la sediul poliției, pentru audieri.

Sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Polițiștii urmează să stabilească și câte clădiri au fost ridicate în acest fel de dezvoltator și care este prejudiciul total.