Anchetă penală în România, după arestarea lui Alexander Adamescu la Londra

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Arestarea omului de afaceri Alexander Adamescu la Londra are consecințe și la noi. 

La cererea Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost deschisă o anchetă penală, pentru a afla cine a falsificat documentul prezentat de Adamescu în fața curții de la Londra.

În paralel, liderul sindicatelor din închisori scoate la lumină o altă presupusă încercare a echipei de avocați din Marea Britanie de a obține dovezi care să împiedice extradarea lui Adamescu junior.

Alexander Adamescu, băiatul milionarului Dan Adamescu, a fost arestat la Londra după ce procurorii britanici au descoperit că un document trimis de la București de apropiați ai omului de afaceri bănuit de corupție este suspect.

Documentul cu pricina făcea referire la condiții improprii de detenție în închisorile din România. Iar bănuiala a fost confirmată chiar de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Oficialii ANP spun că nu ei poartă o asemenea corespondență într-o procedura de extrădare, ci Ministerul Justiției.

Documentul analizat în forma și conținutul prezentate autorităților britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander Adamescu nu a fost emis și, în consecință, nici nu poate fi asumat de către Administrația Națională a Penitenciarelor , potrivit ANP.

Incidentul de la Londra scoate la lumină și o altă presupusă încercare a apărătorilor lui Adamescu junior de a dovedi că în închisorile din România nu sunt condiții pentru ca el să fie trimis în țară cu forța. Judecătorii români au emis în lipsă pe numele lui Alexander Adamescu un mandat de arestare preventivă încă de acum doi ani.

Contactată de Știrile Pro TV, presupusa avocată a refuzat să comenteze demersul său, în timp ce echipa de comunicare a lui Alexander Adamescu de la București spune că familia suspectului va încerca să afle despre ce este vorba.

Alexander Adamescu va fi adus din nou în fața judecătorilor britanici pe 13 aprilie.

Ani la rând, tatăl său, Dan Adamescu, a fost printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 800 de milioane de euro. El a murit la începutul anului trecut, în timp ce executa o pedeapsa de 4 ani și patru luni de închisoare pentru aceleași acuzații de corupție.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO