Romanii despre casatoriile gay: intre normalitate si blasfemie


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:12
Data publicarii: Luni 16 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Casatorii gay

Vestea ca mariajele intre persoane de acelasi sex ar putea fi acceptate oficial si in tara noastra i-a infuriat de-a dreptul pe romani, daca tinem cont de comentariile publicate pe www.stirileprotv.ro.


In plus, limbajul folosit este de-a dreptul agresiv si foarte multe astfel de comentarii sunt la limita vulgaritatii si a discriminarii, motiv pentru care nu am considerat benefica promovarea lor.

Exista insa si persoane care nu au nimic impotriva casatoriilor intre gay, ba chiar sustin ca acest lucru ar fi un pas spre normalitate. "Nu vad cum ma afecteaza pe mine" este justificarea acestora.

"Este inacceptabil si inadmisibil asa ceva, nici macar SUA nu permite casatoriile intre personale de acelasi sex, noi suntem mai cu coarne?", se revolta Andrei.

Un alt utilizator, care s-a semnat D13, afirma ca "poti fi gay, dar sa nu te casatoresti sau si mai rau ... sa te saruti cu un barbat in public".

"Ce va alarmati atat?", scrie gia, care adauga ca "fiecare face ce vrea si nu vad cum ma afecteaza pe mine casatoriile gay".

In schimb, o persoana care s-a semnat "eu" este de alta parere: "Daca noul Cod Penal ar accepta parteneriatul civil intre persoane gay, inseamna ca Romania este cu adevarat in Europa".

dorinteodor ridica o alta problema: "N-am nimic cu gay-i, dar nu va ganditi cum vor fi priviti la scoala copiii adoptati de o familie gay? Ce scrie in catalog? Cine e mama si Cine e tatal? Copiii n-au nivelul de toleranta a maturilor, asa ca vom avea probleme grave cu acceptarea copiilor adoptati de gay in scoli".

"Lasati-ne sa ne caram crucea singuri, pentru ca nu intereseaza pe nimeni ceea ce facem noi in pat sau cu cine. Sa-si vada fiecare de viata lui si de familia lui, pentru ca fiecare avem probleme si necazuri", spune Nico din Germania.

"Traiasca familia 'normala' din Romania. Familie in care el bea, are amante si isi bate nevasta, apoi imaginile apar pe YouTube. Traisca 'normalitatea' voastra, eu sunt fericit intr-a mea" e mesajul lui Rares pentru cei care considera ca este anormal ca o familie sa fie compusa din persoane de acelasi sex.

"Sper ca parlamentarii romani sa accepte acest drept al omului. Homosexualii NU aleg sa fie homosexuali. Cine vrea sa aleaga sa fie persecutat si discriminat? Nimeni. Indemn politicienii si concetatenii sa dea dovada de intelepciune si toleranta si sa le permita homosexualilor sa aiba drepturi ca toti romanii", afirma Cristian.

Cezar, tatal unui tanar gay dezaproba perceptia generala fata de aceste persoane: "Nu de homosexuali ar trebui sa va luati, ci de criminalii si violatorii hetero, care sunt mult mai periculosi. Ganditi-va de doua ori inainte de a scrie ceva. Daca maine-poimaine, fiul sau fiica dvs. va informeaza ca e gay sau respectiv lesbiana, ce o sa faceti? O sa-i omorati?".

"Daca copiii vad un cuplu de gay/lesby sarutandu-se, nu inseamna ca vor deveni si ei homo!", crede Jogu.

Potrivit unor statistici neoficiale, intre cinci si zece romani din 100 imbratiseaza relatiile homosexuale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO