VIDEO. O tânără a turnat bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă. Ce a urmat

Ultima actualizare: 07-03-2021 20:40
Bicarbonat si otet
@sorryimannie/TikTok

Un clip în care o tânără a reușit să își desfunde țevile folosind bicarbonat de sodiu și oțet a devenit viral pe rețelele de socializare. Experții spun că această metodă chiar funcționează, deoarece este eficientă în topirea acumulărilor de grăsime.

Filmarea publicată de tânără arată cum aceasta toarnă bicarbonat de sodiu pe gaura de scurgere a chiuvetei. A adăugat apoi oțet, declanșând o reacție chimică.

Imaginile au fost vizualizat de peste 2 milioane de persoane, iar multe dintre acestea au comentat că au testat cu succes această metodă de a desfunda țevile dn bucătărie sau din baie, scrie Insider.

@sorryimannie

Cleaning the clogged sink drain ???? follow me for more videos #bakingsoda #vinegar #bakingsodaandvinegar #asmrcleaning #sink #satisfying #fyp

♬ original sound - Annie ????

Un agent de curățenie profesionist a spus că această metodă este sigură și eficientă. Bailey Carson a explicat că, de cele mai multe ori, țevile se înfundă din cauza acumulărilor de grăsime și ulei, iar combinația de bicarbonat și oțet este perfectă în aceste cazuri.

„Singure, oțetul și bicarbonatul de sodiu nu sunt suficient de puternice pentru a dizolva dopurile, așa că pentru a face această metodă cât mai eficientă, turnați apă clocotită în scurgere înainte și după ce puneți combinația de oțet și bicarbonat”, a spus Carson.

Ea a explicat că prima dată trebuie turnată apa clocotită, urmată de o ceașcă de bicarbonat de sodiu și de două cești de apă și oțet pentru a topi grăsimea.

"Presiunea creată de reacția chimică împinge dopul prin scurgere fără probleme", a mai spus Carson.

La aproximativ 10 minute după turnarea oțetului trebuie turnată din nou apă clocotită pe canalul de scurgere pentru a desfunda complet țeava.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO