Tineri și vârstnici au alergat aproape 3 kilometri la Crosul Unirii de la Alba Iulia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 25 Noiembrie 2018 08:11
Categorie: Stiri Diverse

Aleargă pentru sănătate şi pentru a fi un exemplu pentru cei tineri! Asta spun zeci de vârstnici din toată ţara, care au alergat aproape 3 kilometri la crosul unirii de la Alba Iulia.

Competiţia, devenită un simbol al cetăţii Marii Uniri, a ajuns la ediţia cu numărul 50 şi a adunat la start iubitori ai sportului de toate vârstele.

Tineri și vârstnici deopotrivă au alergat la Alba Iulia la ”crosul unirii”, care a animat șanțurile cetății. Printre ei s-a aflat și un domn de 82 de ani din Baia Mare, pentru care evenimentul este o tradiție: "Este unul dintre cele mai frumoase crosuri și am fost și la primele ediții, de centenar am știut că va fi lume multă."

Îi face concurență un bărbat de 75 de ani din București, care spune că aleargă zilnic pentru sănătate.

Alergător: "Consider că este un imbold pentru toți tinerii să vadă oameni ca noi, trecuți de o anumită vârstă, că fac această activitate sportivă, la antrenamente alerg între 5 și 7 km."

Doi soți au parcurs aproape 3 kilometri la braț și au terminat cursa cu zâmbetul pe buze, așa cum fac de 56 de ani de când formează un cuplu. Pentru unii, sportul a devenit un stil de viață: "Aștept cu nerăbdare în fiecare an an crosul unirii, atunci când alergi îți pui ordine în gânduri și realizezi că poți face orice."

Alegător: "Am început să alerg acum 6 ani, datorită unei colege de serviciu care s-a dus cu copiii la maratonul București și văzându-I pe aceștia că aleargă am zis să încerc și eu și de atunci nu mă mai opresc."

Alergător: "Mișcându-te, elimini toxinele din organism, ai poftă de viață, înveți mai bine."

Nici tinerii nu au fost mai prejos: "Erau foarte multe curbe traseu și trebuia să îmi schimb ritmul de alergare, în rest a fost foarte bine."

Crosul Unirii are loc în fiecare an, în preajma zilei de 1 decembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO