Tinere plecate să facă voluntariat în Maroc, amenințate cu decapitarea din cauza ținutei

Ultima actualizare: 10-08-2019 17:42
Trei tinere din Belgia au fost amenințate cu decapitarea în Maroc

Trei tinere din Belgia, care au plecat în Maroc pentru a face muncă de voluntariat, se vor întoarce acasă, după ce un profesor le-a amenințat cu decapitarea pe motiv că poartă pantaloni scurți.

Fetele făceau parte dintr-un grup de aproape 40 de persoane, care au ajuns în Maroc prin intermediul organizației Bouworde. Acestea s-au oferit să ajute la construirea unui drum în Adar, o mică localitate din Maroc.

Tinerele s-au speriat însă, după ce un profesor de acolo ar fi scris, pe rețelele sociale, că ele ar trebui decapitate pentru „a da o lecție celor care nu respectă credința musulmană”.
Profesorul a fost arestat și urmează să fie pus sub acuzare pentru incitare la acte teroriste, a anunțat poliția marocană, citată de Daily Mail.

Organizația Bouworde și-a anulat toate excursiile către Maroc, urmare a acestui incident: „Am fost sfătuiți să nu mai trimitem grupuri în Maroc. Am urmat acest sfat și am decis să anulăm toate taberele programate în această țară”.

Pentru moment, ceilalți membri ai grupului au decis să mai rămână în Maroc, dar vor primi ajutorul autorităților și al organizației, în cazul în care vor să revină acasă mai devreme.
Cazul celor trei tinere a provocat reacții ample în presa tradițională și cea online din Maroc. Un protest în pantaloni scurți este programat să aibă loc pe o plajă din Casablanca. O petiție numită „Toată lumea în pantaloni scurți” a strâns peste o mie de semnături.

O fată din Belgia a ținut să laude populația locală, în ciuda acestui incident: „Oamenii sunt foarte de treabă. Sunt mereu prietenoși, mereu ne salută și ne întreabă ce facem și cum ne cheamă. Chiar mi-a plăcut aici. Sunt foarte fericită că am ajuns aici. E o țară minunată și totul e foarte cool”.

„Sunt aici să-i ajut pe marocani și e foarte interesant să văd diferența dintre noi și ei. Maroc e o țară frumoasă!”, a spus și Alice, în vârstă de 15 ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO