Spectacol de lumini, la Tokyo. Cum se pregătesc japonezii să celebreze Crăciunul

20-12-2018 13:10


Aşa cum târgurile de Crăciun împânzesc Europa în această perioadă, luminiţele de iarnă împânzesc Japonia. Instalaţiile, una mai spectaculoasă ca alta, luminează nopţile de iarnă în toată Japonia, timp de aproape trei luni.

Scopul e să ridice moralul oamenilor, dar şi să ajute afacerile locale.

Unul dintre cele mai ample show-uri de lumini din Tokyo e "Starlight Garden". Instalaţia cu tema "Spaţiul ceresc" constă în 200.000 de leduri, 100 de baloane luminoase şi gheaţă uscată sau carbonică. Luminile clipesc şi îşi schimbă culoarea în ritmul muzicii eterice, aleasă pentru a se potrivi cu tema. Ca atmosfera să fie completă, zilnic sunt eliberate 450.000 de baloane de săpun.

Un mare centru comercial pregăteşte în fiecare iarnă câte un show inspirat din universul Disney. Anul acesta e inspirat din filmele "Tangled" şi "Frozen" şi combină muzică, lumini şi ceaţă artificială. 250.000 de leduri conturează numeroase turnuri şi turnuleţe care înconjoară o piesă centrală care seamănă cu un brad.

Yuka Ishizuka, directoarea centrului comercial: "Mulţi vizitatori vin să vadă luminiţele. Anul trecut, au fost peste 500.000 de vizitatori. Prin urmare, magazinele şi restaurantele sunt foarte aglomerate."

Iar în unul dintre cele mai elegante cartiere comerciale din Tokyo, 150 de copaci de o parte şi de alta a străzii au fost împodobiţi cu 900.000 de leduri. Cei care lucrează în zonă spun că o schimbă complet şi îi dau un aer festiv.

Anul acesta a apărut încă o noutate: un autobuz care oferă plimbări gratuite pe strada astfel iluminată. La bord cântă muzică sincronizată cu luminiţele din copaci.

Ca să treacă mai uşor iarna, japonezii păstrează luminiţele până în februarie.

VIDEO PROTVPLUS.RO