Sumă record plătită pentru un ton la prima licitație din acest an în Japonia


Ultimul update: Sambata 05 Ianuarie 2019 20:06
Data publicarii: Sambata 05 Ianuarie 2019 11:48
Categorie: Stiri Diverse

În cadrul unei licitații, patronul unui lanț de restaurante din Tokyo a plătit 2,7 milioane de euro pe un ton roșu, de 278 de kilograme, relatează BBC.

Un succes neașteptat pentru prima licitație de Anul Nou organizată în piața Toyosu, recent data în folosință.

Anul acesta un pește gigant a fost prins și pus la licitație. Surpriza a fost greutatea tonului capturat, dar și prețul la care s-a licitat.

Norocosul licitației a plătit aproape 10.000 de euro pe kilogram și deși a cheltuit o avere, bărbatul a fost încântat de achiziție. "Am cumpărat un ton bun", a declarat Kimura pentru AFP după licitație, relatează BBC.

Deși Kimura se aștepta să plătească o sumă importantă pe tonul cu o greutate neașteptată, japonezul s-a arătat și el surprins de suma cheltuită. "Prețul a fost mai mare decât am crezut inițial, dar sper că și cliențiii noștri să mănânce acest ton excelent", mai spus Kiyoshi Kimura, patronal lanțului de restaurante Sushi Zanmai.

Anul acesta, Kiyoshi Kimura a cheltuit de ouă ori mai mult la licitația care se organizează anual. Cel mai mare preț plătit la o astfel de licitație a fost în anul 2013: 1,4 milioane de dolari.

Deși într-o zi obișnuită, un pește la dimensiuni asemănătoare se vinde cu 60.000 de dolari, Kimura nu a ieșit pe minus, pentru că odată cu achiziționarea tonului imens, el beneficiază și de publicitate, ceea ce îl va ajuta în afacerea sa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Prețul mediu al unei mese la o cherhana din Capitală. ”Aducem pește din Vietnam”
Ton radioactiv în România. Ce zone de pescuit contaminate trebuie evitate
VIDEO PROTVPLUS.RO