Misiune de salvare pentru doi turiști blocați pe un munte în Alaska

02-10-2019 08:35


Plimbare cu peripeţii pentru un cuplu care s-a aventurat pe un munte din Alaska. Unul dintre ei s-a rănit la picior şi nu a mai putut să coboare.

Oamenii au cerut prin telefon ajutorul celor de la Paza de Coastă americană. Misiunea lor nu a fost tocmai uşoară, pentru că turiştii erau însoţiţi şi de doi căţei.

În urma apelului telefonic, Paza de Coastă americană i-a localizat imediat pe cei doi excursionişti şi au trecut la acţiune.

Unul dintre soldaţi a coborât din elicopter ca să îi recupereze pe buclucaşi. Aceştia rămăseseră blocaţi pe o creastă a muntelui Cupola, la o altitudine de aproape o mie de metri. Ca să îi urce în siguranţă în elicopter, ofiţerii s-au ajutat de o cutie specială din metal.

În ciuda rafalelor de vânt, amplificate şi de prezenţa elicopterului, salvatorii au reuşit într-un final să pună cutia pe sol. Turiştii au fost cablaţi bine şi transportaţi pe rând la bordul aparatului de zbor. Cât despre cei doi căţei care îi însoţeau, aceştia s-au comportat exemplar şi au stat foarte cuminţi în timpul operaţiunii.

Turistul rănit a fost spitalizat, dar se află  în afara oricărui pericol.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO