Kilogramul de carne de miel a ajuns la 50 de lei. Câți bani trebuie să plătească românii pentru meniurile de Paște

×
Codul embed a fost copiat

Mai sunt două săptămâni până la Paște, însă pregătirile pentru masa de sărbători au început la nivel teoretic.

În timp ce unii aleargă după cele mai bune ingrediente și preferă să gătească acasă, alții sunt cu ochii după meniuri gata pregătite. Cu toții trebui, să aibă, însă bugete mai mari, dacă vor o masă bogată. Kilogramul de cozonac pască și drob sare, de 100 de lei.

Zeci de clienți își așteaptă rândul în fața unui grătar plin de carne. O friptură de miel bine rumenită nu are voie să lipsească de pe masa de sărbători. Iar de Paște, cei mai mulți vor miel, ied sau oaie. Așa că oamenii au început deja să tatoneze terenul - la gust, dar și la preț.

Nicolae Ciobanul, fermier: „Undeva la 50 de lei kilogramul de carne, carcasă de miel. Și anul trecut a fost tot cam la fel. Drobul undeva la 100 de lei kilogramul, 80-100 de lei kilogramul. Anul trecut nu mai știu exact. N-aș vrea să mint. Undeva la 70 de lei kilogramul”.

Marius Adam, organizatorul târgului: „Având în vedere că mai sunt două săptămâni până la Paște este cel mai indicat acum să vină să deguste și de săptămâna viitoare, în apropierea Paștelui, să își facă comenzile, cumpărăturile”.

Citește și
portocale deshidradate
Felii de portocale deshidratate la cuptor. Cum să le prepari ușor și cum pot fi folosite

Mulți au testat deja și cozonacul dar au căutat și prăjituri de casă ori pască. Cum oferta este variată alegerea este grea.

Gabriela Mateiuc, producător de prăjituri de casă: „Cozonacul este regele și pasca este regină. Atunci când toți se adună acasă, în familie, trebuie să mănânce tot ce este mai bun. Noi mergem mult pe tradițional. Deci cei cu nucă, cacao, stafide. Sunt clienți care preferă cu mac, sunt clienți care preferă doar cu nucă”.

Femeie: „Nucă, da. Era chiar bună la preț. Acum mai nou îmi comandă copiii cu fistic”.

Un kilogram de cozonac costă, în medie, 100 de lei, iar unul de pască, 120. Mai puneți în jur de 90 de lei pentru un kilogram de sarmale și peste 100 de lei pentru verdețuri și aperitive. Însă meniul poate varia - câte familii, atâtea obiceiuri.

Producătorii au deschis deja listele de comenzi pentru cei care nu vor să stea în bucătărie. Iar meniurile pentru o familie de 4-6 persoane costă peste 1.000 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Scandalos! Încă două țări „interzise” de Donald Trump la Campionatul Mondial din 2026
Scandalos! Încă două țări „interzise” de Donald Trump la Campionatul Mondial din 2026
Citește și...
Felii de portocale deshidratate la cuptor. Cum să le prepari ușor și cum pot fi folosite
Felii de portocale deshidratate la cuptor. Cum să le prepari ușor și cum pot fi folosite

Deshidratarea feliilor de portocale este o metodă excelentă pentru a le păstra aroma, culoarea și beneficiile nutritive pentru o perioadă îndelungată.

Ouă umplute. Cele mai bune rețete. Sfaturi pentru cele mai aspectuoase și gustoase ouă umplute de Crăciun
Ouă umplute. Cele mai bune rețete. Sfaturi pentru cele mai aspectuoase și gustoase ouă umplute de Crăciun

Ouăle umplute sunt aperitive clasice și îndrăgite, perfecte pentru orice masă festivă.

Ce este și cum se prepară lichiorul de ouă – eggnog. Rețete pentru lichior de ouă clasic sau fără alcool de Crăciun
Ce este și cum se prepară lichiorul de ouă – eggnog. Rețete pentru lichior de ouă clasic sau fără alcool de Crăciun

Lichiorul de ouă, cunoscut și sub numele de eggnog, este o băutură tradițională asociată sărbătorilor de Crăciun, apreciată pentru textura sa cremoasă și aroma bogată de condimente.

Recomandări
Ilie Bolojan: România nu se poate redresa economic cât timp prea puțini oameni lucrează. Doar Italia stă mai rău
Ilie Bolojan: România nu se poate redresa economic cât timp prea puțini oameni lucrează. Doar Italia stă mai rău

Ilie Bolojan a declarat că România este ţara din Europa aflată pe penultimul loc ca pondere din populaţie activă implicată în economie şi doar Italia este în spatele nostru, precizând că în România lucrează prea puţini oameni.

Ce urmează pentru România și Europa de Est. Avertismentul istoricilor: „Nu mai aveți timp”
Ce urmează pentru România și Europa de Est. Avertismentul istoricilor: „Nu mai aveți timp”

Țările din Europa de Est, printre care și România riscă să "nu mai aibă timp" să construiască democrații cu adevărat consolidate, în contextul internațional actual, "care provoacă foarte mari neliniști".

Mesajul CNSAS la 36 de ani de la Revoluție: Conspirațiile și mistificările încearcă să ascundă crimele regimului comunist
Mesajul CNSAS la 36 de ani de la Revoluție: Conspirațiile și mistificările încearcă să ascundă crimele regimului comunist

Consiliul Naționaal pentru Studierea Arhivelor Securității atrage atenția că la 36 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, memoria publică a Revoluției este supusă constant unor tentative de rescriere și reinterpretare.