Oșenii s-au întors în țară, pentru nunți. Bugetul poate ajunge până la 50.000 de euro


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 24 August 2018 19:45
Categorie: Stiri Diverse

Ţara Oasului s-a trezit la viaţă! Tinerii plecaţi peste mări şi țări au venit acasă pentru cununie.

În doar două luni sunt organizate peste 200 de nunţi, iar programările la restaurant s-au făcut şi cu 3 ani înainte. Şi cum la oșeni, nunţile ţin ca-n poveşti, 3 zile şi 3 nopţi, bugetul poate ajunge, şi la 50.000 de euro.

Andreea şi Marius trăiesc în Anglia şi Italia, alături de părinţii lor, dar au vrut să se căsătorească în regiunea în care s-au născut, Țara Oașului.

Mire şi mireasă: "Eu muncesc în landscape, în grădinărit, design de grădină. Chiar vroiam să ne stabilim acasă, dar economia ţării nu-i la fel. Poate rămânem definitiv acolo."

Părul lung al fetei este împletit de singurele femei care mai cunosc meşteşugul. Uneori, la împletit se muncea o zi şi o noapte.

Ca să nu se rănească în costumul care cântăreşte în jur de 20-30 de kilograme, mireasa este acoperită cu prosoape din hârtie.

În a doua zi de nuntă tradiţională, după ce a îmbrăcat costumul care are aproape jumătate din greutatea ei, cu tot cu mărgele şi cununa, Andreea joacă hora cu tatăl şi cu rudele în curtea casei.

Vasile Cicioc, tatăl mireasei: "Am început pregătirile în urmă cu 2 ani. Am umblat prin sat să chemăm lumea la nuntă în toate cele 3 zile, au fost invitate undeva la 1000 de persoane."

La cununia civilă, mirii au fost însoţiţi de cele 10 perechi de naşi.

Aici, au mai încins o horă. Între timp, la căminul cultural, fierb la foc domol sarmalele şi se pregătesc găinile.

În a trei zi de petrecere este programată nunta domnească. Andreea poarta de această dată o rochie albă de mireasă.

Doi englezi, Mark şi Sara sunt şi ei printre invitaţii de onoare ai celor doi miri şi s-au bucurat de fiecare moment petrecut în aceste zile.

Mark şi Sara, turişti: "A fost extraordinar, oamenii ospitalieri, o experienţă extraordinară. Să vizităm România, sunt oameni minunaţi!"

Luna viitoare mulţi dintre oşeni se vor întoarce la muncă în străinătate iar în urma lor, liniştea se va aşterne pe uliţe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO