Nou caz ”Elodia”. Bărbat arestat pentru crimă deși nu a fost găsit cadavrul victimei


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Sursa: rasunetul.ro
Data publicarii: Joi 12 Octombrie 2017 15:29
Categorie: Stiri Diverse

Un tânăr de 23 de ani, suspectat că a omorât un bătrân de 82 de ani, din Bistriţa-Bârgăului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cu toate că anchetatorii nu au descoperit cadavrul.

Suspectul, Paul Toderaşc, 23 de ani, din Bacău, riscă zeci de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

În timpul audierilor a recunoscut infracţiunile săvârşite şi a condus organele de cercetare la locul unde ar fi lăsat cadavrul bătrânului. Chiar dacă au fost folosiţi şi câini specializaţi, cadavrul nu a fost găsit, relatează răsunetul.ro.

”Inculpatul Toderaşc Alexandru Paul a fost cercetat penal de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru săvârşirea unor fapte penale în următoarele împrejurări: în data de 6 octombrie 2017, aflându-se pe raza comunei Bistriţa Bârgăului, unde lucra ca cioban la o stână, spre seară, în jurul orei 21, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuinţa victimei Răzvanţă Dumitru, în vârstă de 82 ani, intrând în imobil şi cerându-i bani, inculpatul ştiind că victima deţine la domiciliu o importantă sumă de bani, economisită în decursul timpului din pensie.

Victima l-a refuzat pe inculpat şi atunci acesta l-a lovit, mai întâi cu pumnul în zona pieptului determinându-l să cadă cu capul pe marginea din lemn a unui pat. Apoi a continuat să-l lovească, sustrăgându-i din buzunarul pantalonilor portofelul în care avea suma de 1500-1600 lei.

Apreciind inculpatul, în aceste condiţii, că victima a decedat, a tras-o afară din imobil, în zona unui pârâu din apropiere, abandonând-o în acel loc şi acoperind-o cu crengi de copac. Apoi, inculpatul a revenit în locuinţă şi cu o brichetă ce o avea asupra sa a incendiat imobilul victimei, care a fost astfel distrus în întregime”, a precizat prim-procurorul adjunct Angela Sângeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Tragedia s-a petrecut vineri noapte, când casa bătrânului de 82 de ani a fost mistuită de flăcări. Trupul victimei nu a fost găsit însă de anchetatori, iar aceştia s-au gândit imediat la varianta unei crime.

Marţi, băiatul de 23 de ani, principalul suspect în acest caz, a fost prins de poliţişti, în Vaslui. Acesta le atrăsese atenţia procurorilor încă de la incident, când a fost văzut în barul din sat cu mulţi bani asupra lui. Oamenii legii bănuiesc că ar fi intrat peste bătrân că să-l jefuiască. Martorii povestesc că era rănit la mâini.

Imediat după audieri, tânărul a fost dus la locul presupusei crime, dar nu a dat niciun indiciu poliţiştilor şi-şi susţine în continuare nevinovăţia. Ulterior, el și-a recunoscut faptele.

La audieri a ajuns şi ciobanul din sat care, în urmă cu câteva zile, susţinea că a fost ultimul care l-a văzut pe principalul suspect.

Poliţiştii au folosit inclusiv un câine specializat în căutări, pentru a găsit trupul bătrânului, însă, deocamdată, fără nici un rezultat.
 

Tânărul, suspectat de uciderea bărbatului din Bistrița, prins de polițiști
Tânăr de 23 de ani, bănuit de crimă. Ce a făcut după ce ar fi omorât un bătrân
VIDEO PROTVPLUS.RO