La 85 de ani, aleargă zilnic câte 3 ore. Secretul: ”Vin, brânză și înghețată”

03-11-2018 12:47
Sursa: ndtv.com,


Maratonista octogenara

O franţuzoaică în vârstă de 85 de ani aleargă de 365 de ori pe an, câte trei ore pe zi, pe o distanţă de 20 de kilometri, nu ţine diete şi nu foloseşte suplimente. Iar duminică, va lua parte şi la al 16-lea maraton al său, relatează AFP.

În plus, face şi jumătate de oră de yoga. Tocmai din cauza regimului de mişcare strict, franţuzoaica Ginette Bedard se consideră pregătită mereu pentru a lua parte la un maraton.

"Nu am nevoie de pregătiri speciale pentru că alerg în fiecare zi timp de trei ore şi sunt mereu gata", a precizat ea pentru ndtv.com.

Foto: Ginette Bedard alergând pe plaja de lângă casa ei din Queens Borough, New York

"La maratonul de duminică sper să fac mai bine că anul trecut. Pentru că anul trecut încă eram puţin accidentată. Anul ăsta sper să fiu acolo (la linia de sosire - n.r.) în cinci ore."

Ea nu se fereşte nici să recunoască faptul că îi place să bea puţin vin, şi să mănânce brânză sau îngheţată, inclusiv în ziua în care are un maraton.

"Un pic de vin, un pic de brânză, un pic de îngheţată. Totul în proporţii echilibrate", a precizat Ginette Bedard pentru ndtv.com.

De asemenea, nu-i place să alerge cu căşti în urechi.

"Nu vreau să am nimic în urechi. Doar mă gândesc la tinereţea mea, la viaţa mea în Franţa, în America, câte un pic din fiecare - facturi, bani!"

A început să alerge pe distanţe lungi la vârsta de 69 de ani, într-o primă fază împreună cu soţul ei, care între timp a decedat. De altfel, franţuzoaica a indicat că, uneori, se simte singură, dar că este deschisă unei relaţii noi.

"Nu m-ar deranja să am un iubit. Însă toţi bărbaţii de vârsta mea sunt conservatori, iar cei tineri sunt căsătoriţi. Aşa că nu mai e nimic pentru mine".

Ginette Bedard s-a născut în oraşul Metz şi a emigrat în Statele Unite în anii 1970', iar în urmă cu 20 de ani a primit şi cetăţenie americană.

"Încă mă simt tânără, atât fizic, cât şi în inima mea, ca şi cum încă aş avea 20 de ani. Încă pot să port perechea de bikini pe care-i aveam atunci când aveam 16 ani".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: ndtv.com,, AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO