Cum să păstrezi băuturile reci la plajă cât mai mult timp. Metode mai puțin știute

Bauturi pe plaja
Shutterstock

Descoperă cum poți să păstrezi băuturile reci atunci când mergi la plajă. Află care sunt metodele cele mai bune de a depozita băuturile, dar și care sunt ambalajele care mențin lichidul rece mai mult timp.  

Transportul băuturilor la plajă reprezintă adesea o provocare, deoarece temperaturile ridicate pot duce la încălzirea rapidă a lichidelor răcoritoare. Cu toate acestea, există câteva metode inteligente pe care le putem folosi pentru a ne asigura că băuturile rămân proaspete și răcoritoare pe tot parcursul zilei petrecute la plajă.

În ce să transporți băutura la plajă

Unul dintre cele mai simple și eficiente moduri de a transporta băuturile este utilizarea unui termos sau a unei sticle izolante. Aceste recipiente sunt proiectate special pentru a menține temperatura băuturilor timp îndelungat. Ele sunt construite cu un strat de izolație termică, care ajută la păstrarea răcorii și previne încălzirea rapidă a lichidelor. Înainte de a pleca la plajă, este recomandat să refrigerăm băuturile pentru a le menține cât mai reci. Astfel, atunci când sunt plasate în termos sau în sticla izolantă, ele vor păstra temperatura rece pentru o perioadă mai îndelungată.

Un alt aspect important de luat în considerare este ambalajul în care transportăm băuturile. Pentru a preveni încălzirea excesivă, este recomandat să folosim ambalaje opace și rezistente la căldură, care să protejeze băuturile de lumina solară directă. Cutiile de băuturi sau sticlele din sticlă întunecată sunt o opțiune excelentă, deoarece acestea reduc expunerea la lumină și contribuie la menținerea răcorii.

În plus, pentru a obține rezultate mai bune, putem încerca să învelim termosul sau sticla izolantă într-un prosop gros sau chiar într-o pătură. Acest strat suplimentar de izolație va ajuta la menținerea temperaturii reci și va oferi o barieră suplimentară împotriva căldurii exterioare.

Citește și
Criminalul a folosit „un nivel de deghizare fără precedent”. Noi detalii despre crima de la Brăila

Dacă termosul sau sticla izolantă nu sunt disponibile, putem încerca să utilizăm pungi sau recipiente izoterme pentru transportul băuturilor. Acestea sunt concepute pentru a menține temperatura și pot fi echipate cu gheață sau pungi de gheață pentru a menține lichidele reci. Este important să sigilăm bine aceste recipiente pentru a preveni topirea gheții și infiltrarea apei în băuturi.

O altă modalitate ingenioasă de a transporta băuturile la plajă este folosirea unor recipiente speciale cu sistem de răcire integrat. Acestea pot fi găsite sub formă de rucsacuri sau genți, cu compartimente speciale în care se pot plasa pungi de gheață sau pachete cu gel răcoritor. Aceste recipiente sunt concepute să mențină băuturile reci pentru o perioadă mai lungă și pot fi ușor transportate datorită sistemului de curele și mânere.

Iată alte câteva sfaturi importante de la bigworldsmallgirl.com pentru transportul lichidelor atunci când mergi la plajă:

·       Pre-congelarea fructelor: În loc să folosești cuburi de gheață care se vor topi rapid, poți congela în prealabil bucăți de fructe, cum ar fi căpșuni, felii de pepene verde sau mure. Aceste fructe congelate pot fi apoi adăugate în băuturi pentru a le menține reci și a le oferi un gust proaspăt și savuros.

·       Înfășurarea sticlelor în folie de aluminiu: Dacă nu ai la îndemână un termos sau o sticlă izolantă, poți înfășura sticlele cu băuturi în mai multe straturi de folie de aluminiu. Acest truc ajută la reflectarea căldurii și menține temperatura rece mai mult timp decât simpla înfășurare într-un prosop.

·       Folosirea unui cooler de plajă cu aerisire: În loc să pui doar gheață în coolerul de plajă, adaugă și un strat de apă rece. Apa se va evapora treptat prin orificiile coolerului, asigurând o răcire suplimentară și menținând băuturile reci pentru o perioadă mai îndelungată.

·       Optarea pentru băuturi în cutii: Dacă ai posibilitatea să alegi băuturi ambalate în cutii, acestea pot fi o opțiune mai bună decât sticlele din sticlă sau din plastic. Cutiile au o izolație mai bună și ajută la menținerea temperaturii reci pentru o perioadă mai îndelungată.

·       Depozitarea băuturilor sub umbrelă: Dacă ai o umbrelă sau un cort de plajă, poți folosi spațiul de sub acestea pentru a depozita băuturile. Umbrela oferă o umbră și protecție împotriva razelor directe ale soarelui, menținându-le mai reci în comparație cu expunerea directă la soare.

·       Evitarea agitației excesive: Atunci când mergi spre plajă, încearcă să eviți să agiți recipientele cu băuturi. Agitația excesivă poate genera căldură suplimentară și duce la încălzirea rapidă a lichidelor. Transportă-le într-o geantă sau rucsac stabil, pentru a minimiza mișcarea și a menține răcorirea.

Bauturi pe plaja

Ambalajele care mențin lichidul rece mai mult timp

Atunci când mergem la plajă și dorim să ne bucurăm de băuturi răcoritoare, alegerea unui ambalaj potrivit poate face diferența în menținerea temperaturii reci a lichidelor pentru o perioadă mai îndelungată. Iată câteva tipuri de ambalaje care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a menține băuturile reci pe plajă:

Sticlele din oțel inoxidabil: Sticlele din oțel inoxidabil, cunoscute și sub denumirea de sticle de apă izolate, sunt printre cele mai eficiente ambalaje pentru a menține lichidele reci. Aceste sticle sunt construite cu un strat dublu sau triplu de izolație termică, care ajută la păstrarea temperaturii răcoroase a băuturilor pe perioade îndelungate. Ele sunt durabile, rezistente la coroziune și pot fi echipate cu capac cu sistem de închidere ermetic pentru a preveni scurgerile și a menține temperatura optimă.

Sticlele din sticlă închisă la culoare: Sticlele din sticlă închisă la culoare, cum ar fi cele din sticlă maro sau verde, sunt o opțiune excelentă pentru a proteja băuturile de lumina solară directă. Acest tip de sticlă reduce expunerea la razele UV și ajută la menținerea temperaturii reci a lichidelor în interior. Este important să alegi sticle cu capac etanș, pentru a preveni scurgerile și a menține prospețimea băuturilor.

Pungi și recipiente izoterme: Pungile și recipientele izoterme sunt concepute special pentru a menține temperatura lichidelor reci. Acestea sunt prevăzute cu un strat de izolație termică, care păstrează temperaturile răcoroase pentru o perioadă mai lungă. Poți opta pentru pungi izoterme cu sistem de închidere etanș sau pentru recipiente rigide izoterme, care pot fi echipate cu pungi de gheață sau pachete cu gel răcoritor pentru a menține lichidele reci.

Cutiile de băuturi: Cutiile de băuturi pot fi, de asemenea, o opțiune bună pentru a menține lichidele reci pe plajă. Acestea sunt construite dintr-un material izolant, care ajută la reducerea schimbului de căldură cu mediul exterior. De obicei, cutiile de băuturi au o capacitate mai mică de transfer termic în comparație cu sticlele de plastic sau din sticlă. Este recomandat să alegi cutii care sunt etanșe și nu permit pătrunderea aerului sau a căldurii.

Recipiente cu sistem de răcire integrat: Există recipiente speciale, cum ar fi rucsacurile sau gențile cu sistem de răcire integrat, care oferă o modalitate convenabilă de a transporta băuturile reci la plajă. Aceste recipiente sunt echipate cu compartimente speciale în care se pot plasa pungi de gheață sau pachete cu gel răcoritor. Sistemul de răcire integrat menține temperatura reci a lichidelor pentru o perioadă mai îndelungată și facilitează transportul cu ajutorul curelelor sau mânerelor.

De asemenea, mai puteți folosi și aceste metode mai puțin cunoscute:

·       Pungi de vacuum: Pungile de vacuum sunt create pentru a elimina aerul din interiorul ambalajului și a crea un mediu sigilat. Această metodă ajută la prevenirea transferului de căldură și menține temperatura lichidului mai mult timp. Poți transfera lichidul în pungi de vacuum rezistente și sigilabile pentru a profita de avantajele lor de izolare termică.

·       Pungi sau saci criogenice: Acestea sunt pungi sau saci care conțin un gel special sau substanțe criogenice care pot fi înghețate în prealabil. Plasarea băuturilor în aceste pungi sau saci criogenice ajută la menținerea temperaturii reci a lichidelor pe parcursul zilei. Aceste ambalaje sunt ușor de utilizat și pot fi reutilizate de mai multe ori.

·       Ambalaje cu înveliș termic: Unele ambalaje au un înveliș termic integrat, cum ar fi neoprenul sau alte materiale izolante. Acestea oferă un strat suplimentar de izolație pentru a menține temperatura rece a băuturii. Există pungi sau suporturi pentru sticle cu înveliș termic, care sunt ușor de transportat și pot menține lichidul răcoros pentru o perioadă mai îndelungată.

·       Pungi de gheață reutilizabile: Pungile de gheață reutilizabile pot fi umplute cu apă și apoi puse în congelator înainte de a merge la plajă. Aceste pungi pot fi apoi plasate într-o geantă termică sau într-un recipient izoterm pentru a menține lichidele reci. Ele oferă o alternativă ecologică la cuburile de gheață tradiționale și se pot reutiliza de mai multe ori.

·       Ambalaje termoconductoare: Unele ambalaje sunt concepute cu materiale termoconductoare care ajută la dispersia căldurii și mențin temperatura lichidului. Acestea pot avea pereți din aluminiu sau alte materiale cu proprietăți termoconductoare care contribuie la răcirea mai eficientă a băuturilor.

Trucul pentru a depozita băuturile când ești pe plajă

Pe lângă metodele pe care le puteți folosi scrise mai sus, mai sunt câteva trucuri pe care le puteți încerca pentru a depozita băuturile atunci când sunteți la plajă, după cum urmează:

Utilizează pietre reci: În loc să folosești cuburi de gheață, poți colecta pietre netede și plate de pe plajă. Spală-le bine și pune-le într-un recipient din oțel inoxidabil sau într-o pungă de plastic sigilată. Aceste pietre reci pot fi apoi adăugate în băuturi pentru a le menține reci.

Folosește prosoape umede: Înfășoară sticlele sau cutiile de băuturi într-un prosop umed. Apoi, pune prosopul în adierea vântului sau la umbra unei umbrele. Evaporarea apei din prosop creează un efect de răcire și ajută la menținerea temperaturii scăzute a băuturilor mai mult timp.

Congelează băuturile: În loc să pui băuturile într-un recipient obișnuit, poți transforma lichidele în înghețată. Folosește forme de înghețată și toarnă băutura răcoritoare în ele. Apoi, pune-le în congelator, iar când ajungi la plajă, se vor decongela greu și vor fi reci.

Îmbuteliază băuturile: Înainte de a merge la plajă, poți pregăti băuturi răcoritoare acasă și le poți îmbutelia în sticle sau recipiente sigilate. Adaugă gheață înainte de a închide sticlele și asigură-te că le etichetezi pentru a ști conținutul.

Aceste metode ar trebui să te ajute să ai parte de o zi minunată la plajă, în timp ce te bucuri de băuturi răcoritoare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
Citește și...
Primul ajutor în caz de înec. Detaliile care te pot ajuta să salvezi o viață
Primul ajutor în caz de înec. Detaliile care te pot ajuta să salvezi o viață

Un moment de neatenție, o înghițitură greșită de apă sau oboseala pot duce la înec, o situație critică în care fiecare secundă contează. Cunoașterea și aplicarea corectă a tehnicilor de prim ajutor pot face diferența dintre viață și moarte.

Timpul petrecut în fața ecranelor: o formă de sedentarism. Consecințe asupra sănătății
Timpul petrecut în fața ecranelor: o formă de sedentarism. Consecințe asupra sănătății

Tehnologia este peste tot în jurul nostru și ne acaparează tot mai mult din activitățile zilnice. Află cum te afectează timpul petrecut în fața ecranelor, care este limita zilnică recomandată și ce poți face pentru a reduce acest obicei.

De ce să nu sari peste mese. Pericole ascunse pentru sănătate
De ce să nu sari peste mese. Pericole ascunse pentru sănătate

Săritul peste mese poate genera numeroase tulburări de sănătate, de la creștere nedorită în greutate, deficiențe nutriționale majore sau malnutriție, până la o stare psihoemoțională afectată.

Recomandări
Ucraina va primi în august 1,5 miliarde de dolari din activele Rusiei care au fost înghețate, a anunțat Joseph Borrell
Ucraina va primi în august 1,5 miliarde de dolari din activele Rusiei care au fost înghețate, a anunțat Joseph Borrell

Cel mai cunoscut diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, a anunțat că se așteaptă ca Ucraina să primească la începutul lunii august primul transfer de 1,5 miliarde de dolari în plăți din activele rusești înghețate. 

Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii unde era cazat cu familia, în Delta Dunării. Ar fi fost nesupravegheat
Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii unde era cazat cu familia, în Delta Dunării. Ar fi fost nesupravegheat

Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii în care era cazat împreună cu familia, în localitatea Dunavățu de Jos, din Delta Dunării.

Kamala Harris a strâns 81 de milioane de dolari din donații în primele 24 de ore de la anunțul privind înscrierea în cursă
Kamala Harris a strâns 81 de milioane de dolari din donații în primele 24 de ore de la anunțul privind înscrierea în cursă

Vicepreședintele SUA Kamala Harris are sprijinul unui număr suficient de delegați democrați pentru a câștiga nominalizarea partidului pentru președinție, conform estimării delegaților CNN.