Bagajul pentru vacanța la mare: lista de lucruri pe care să nu le uiți

Bagaj vacanta la mare
Shutterstock

Când pleci la mare, cel mai bun lucru pe care poți să îl faci înainte este o listă cu lucruri pe care să le iei la tine. Bagajul pentru vacanță este un element esențial pentru a avea o vacanță liniștită.

Fie că vorbim despre spray împotriva țânțarilor sau loțiunea cu factor de protecție solar, sunt câteva lucruri esențiale, pe care dacă le uiți acasă poți să îți strici vacanța foarte ușor.

Ce să pui în bagajul pentru vacanța la mare - haine

Să știi ce haine să împachetezi pentru vacanța la mare este foarte dificil. Ai nevoie de costume de baie, dar și de rochii elegante pentru fiecare cină sau eventuală petrecere ori eveniment. Dacă plănuiești să mergi în club, ai nevoie de încă o ținută, pe lângă cele de plajă, de ieșit la prânz sau de seară.

Există totuși un mare truc aici. Există câteva haine pe care le poți transforma rapid din haine de zi în haine de seară.

Cheia unei garderobe capsulă de vacanță la mare este versatilitatea, așa că investește în haine multifuncționale care pot trece cu ușurință de la zi la noapte. De exemplu, un costum de baie negru este esențial pentru vacanțele pe plajă, dar poate fi folosit și ca top de seară; în timp ce o jachetă deschisă, ușoară, va funcționa ca o haină elegantă la piscină, ca o jachetă ușoară în serile mai reci și poate fi chiar combinată cu o curea pentru a deveni o rochie în tendințe.

Citește și
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

Există câteva articole vestimentare cheie de care ai nevoie în garderoba ta capsulă de vacanță.

O rochie day-to-night este o adevărată piesă de bază de vacanță. Modelele mid sunt cele mai versatile; confecționate din țesături aerisite, cum ar fi bumbacul și jerseul, acestea funcționează ca acoperitoare de plajă în timpul zilei, dar sunt ușor de purtat seara, cu o curea în talie și bijuterii statement.

Un tricou este un element de bază care merită un loc în bagajul tău pentru mare și un spațiu în garderoba ta în fiecare sezon. Îl poți purta cu pantaloni de in pentru look-uri de seară sau pentru o notă chic pantalonilor scurți din denim în timpul zilei.

Pantalonii cu crac larg sunt ideali pentru o vacanță la mare. Fie că îi porți cu o curea în talie și un top elegant pentru seară și o pereche de sandale, sau cu o cămașă largă de in pentru zi, aceasta este piesa perfectă pentru bagajul la mare.

Altfel, ai grijă să îți iei la tine haine din materiale cât mai lejere. O pereche de sandale de culoare nude este ideală pentru a ieși la cină. Optează pentru culori nude pentru a le putea combina ușor. Ca materiale, ia-ți în bagajul de vacanță la mare bumbac, in, jerseu subțire și materiale care îți lasă pielea să respire.

Costume de baie, rochii de plajă, bluzițe și topuri lejere pentru a le combina cu pantaloni largi de in sau fuste ample.

Nu uita de o pereche de șlapi și o geantă încăpătoare pentru plajă.

Accesorii

Accesoriile întregesc orice ținută, așa că nu trebuie să le omiți din bagajul tău pentru vacanța de la mare.

Fie că vorbim despre un colier de perle, inele colorate sau accesorii de păr ori o pălărie de paie, accesoriile sunt nelipsite în orice ținută, mai ales dacă vorbim despre o vacanță la mare.

Ia-ți la tine șiragul de perle, pălăria supradimensionată, brățara de picior și o geantă mică pentru cinele romantice.

De asemenea, poți să îți iei câteva agrafe frumoase sau alte accesorii de păr pe care să le porți la plajă sau în oraș.

Investește într-un pareo pe care să îl porți la plajă sau poți să îl transformi într-un top simpatic pentru un prânz pe malul mării.

În rest, nu uita de SPF, multă voie bună și un balsam de păr care nu necesită clătire, pentru ca părul tău să se descurce ușor după toată bălăceala în mare.

Lista de produse de îngrijire pentru vacanță

Când mergi în vacanță la plajă, trebuie să îți iei cu tine câteva produse de îngrijire personală, precum cremă cu factor de protecție solară, balsam de păr și alte lucruri:

• Protecție solară

• Loțiune după plajă/Aloe vera

• Spray împotriva insectelor

• Balsam de păr

• Balsam de buze cu protecție solară

• Cremă pentru arsuri

• Apă termală

• Spray cu efect răcoritor pentru plajă

• Apă micelară

• Spray SPF pentru reaplicare peste machiaj

• Mască hidratantă de față

• Cremă de mâini

• Mască de păr hidratantă

• Spray împotriva țânțarilor

Produse pentru plajă

Deși nimic nu este mai relaxant decât nisipul fin și valurile care se lovesc de picioarele tale, să mergi la plajă poate să nu fie o experiență prea plăcută, dacă nu te pregătești din timp.

Sunt câteva articole și produse pe care să le iei cu tine la plajă pentru a te simți cât mai bine. De la umbrelă de soare, la un încărcator portabil sau un colac cu care să te bălăcești în apă, toate acestea sunt produse fără de care nu te poți distra la plajă.

Pătură de plajă

Există pături rezistente la nisip, sunt confortabile pentru a sta pe ele și îți fac experiența la plajă mult mai plăcută.

O pătură de plajă se poate face foarte mică, pentru a fi ușor de transportat, apoi se poate deschide suficient de mult încât să stea 3-4 persoane.

Husă impermeabilă pentru telefon
O husă impermeabilă pentru telefon îți permite să îți păstrezi telefonul mobil aproape, atât în apă, cât și în afara ei.

Nu mai este nevoie să îți lași telefonul mobil pe nisip în timp ce faci o baie în apă, iar unele huse au un șnur detașabil, astfel încât să îl poți lua cu tine în apă.

Geanta de plajă

Nu ar trebui să îți lipsească în nicio vacanță la plajă. Aici îți poți ține cearceaful, telefonul, crema SPF, o gustare și prosopul.

Medicamente

Nu știi niciodată când se poate întâmpla vreun incident. Ca să poți fi pregătit mereu, ia-ți la tine punguță cu medicamente.

Printre acestea trebuie să se afle pastile anti-alergie, cremă cu cortizol pentru reacții alergice la înțepături de insecte sau diferite alte mușcături, pastile pentru dureri de cap, dureri menstruale, pastile împotriva arsurilor la stomac, pastile anti-diaree și pastile împotriva constipației și balonării, pastile împotriva febrei pentru o eventuală insolație, pastile pentru dureri de mușchi, anti greață/vomă, plasturi, betadină și comprese sterile.

Asigură-te că îți faci o listă înainte să pleci în vacanță și pe măsură ce îți faci bagajul, șterge de pe listă tot ce ai pus în bajag, pentru o mai bună organizare.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Stațiunea din România care a purtat numele reginei Elisabeta. Astăzi are cea mai nouă plajă de pe litoral
Stațiunea din România care a purtat numele reginei Elisabeta. Astăzi are cea mai nouă plajă de pe litoral

Eforie Sud este o localitate componentă de reședință e orașului Eforie din Constanța. Pe vremuri, înainte de Al Doilea Război Mondial, se numea Carmen Sylva - pseudonimul Reginei Elisabeta.

Vacanță cu trenul în Europa. Ce variante ai pentru o excursie idilică pe calea ferată, la prețuri mici
Vacanță cu trenul în Europa. Ce variante ai pentru o excursie idilică pe calea ferată, la prețuri mici

Dintr-o combinație de romanticism, conștientizare a climatului și dorința de călătorii lente, trenurile de noapte câștigă popularitate în întreaga Europă.

Ce să faci dacă ai un accident cu mașina în străinătate. Documentele necesare
Ce să faci dacă ai un accident cu mașina în străinătate. Documentele necesare

Călătoriile cu mașina în diferite țări pot fi experiențe minunate, însă și riscante, fiindcă aceste mijloace de transport sunt implicate foarte des în accidente rutiere.

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.