Care este cel mai scump lichid din lume. Un litru costă peste 10 MILIOANE de dolari


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 21:34
Categorie: Stiri Diverse
Lichid

Veninul de scorpion nu este doar foarte periculos pentru om, ci este şi cel mai scump lichid din lume, relatează Bussines Insider.

De fapt, veninul de scorpion este atât de greu de obţinut, încât un litru de venin costă peste 10 milioane de dolari, iar 3,7 litri costă 39 de milioane de dolari. Pentru a obţine cantitatea de 3,7 litri de la un singur scorpion, ar fi nevoie de 2,64 de milioane de stoarceri.

Valoarea veninului este, însă, dată nu doar de dificultatea cu care este obţinut, ci şi de posibilităţile de aplicare în știință. Acesta conţinând multe substanţe care contribuie la procesul de cercetare din medicină, pentru probleme ce ţin de cancer, de creierul uman, de coloana vertebrală, malarie şi altele.

Pentru obţinerea veninului de la scorpion, un grup din Maroc a mers chiar mai departe, dezvoltând un dispozitiv cu care poate face acest lucru de la distanţă, de patru ori mai repede decât ar putea-o face un om.

Iar exploatarea de venin de scorpion este atât de bănoasă, încât au apărut tot mai multe ferme destinate acestui scop.

"În mod evident a avut loc o creştere abruptă a numărului de persoane care se gândesc 'Oh, asta este o metodă de îmbogăţire rapidă'. (...) Am văzut o creştere a numărului de persoane care spun că au 300 de grame de venin de scorpion şi dacă vrem să-l cumpărăm. Şi răspunsul este 'Nu, îl avem pe al nostru'", a precizat Steve Trim, fondatorul Venomtech, o companie specializate pe obţinerea de venin, citat de Bussines Insider.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Business Insider

VIDEO PROTVPLUS.RO