Caravana Crăciunului, în Bistrița. Patru seri de colinde pentru cetățenii orașului

24-12-2020 11:40


Colindele vor răsuna preţ de patru seri în Bistriţa, unde a pornit la drum, prin oraş, Caravana Crăciunului.

Evenimentul vine în condiţiile în care oamenii nu mai pot lua parte la spectacole şi astfel se poate evita aglomeraţia. Iar localnicii se bucură de atmosfera de sărbătoare.

Caravana de Crăciun străbate mai multe zone din Bistriță, având un traseu bine stabilit. Cele două mașini care pornesc la drum, una dintre ele cu o platformă pe care se află un ecran uriaș, sunt decorate în ton cu sărbatorile.

Ploaia mocăneasca de miercuri seară nu le-a stat în cale oamenilor. Localnicii au ieșit din case și au ascultat colindele care au răsunat din boxe.

Localnic: „Dacă era frumos era mai multă lume, nici nu am știut, noi stăm aici aproape. Ați auzit? Da, se aud colinzile."

Convoiul, care ajunge doar pe străzi principale, face pe alocuri cate un popas.

Localnic:
„Am zis către nevastă hai să mergem să vedem ce e, nu am mai văzut, numai în reclame la televizor."

Evenimentul este organizat cu ajutorul Centrului Cultural Municipal și durează patru zile.

Dorel Cosma dir. centrul cultural municipal Bistrița: „Ne-am gândit că publicul, spectatorii noștri fideli și în general toți cetățenii municipiului merită să fie colindați, este un unicat la nivel național."

Pentru acest proiect, consilierii locali au alocat 50.000 de lei. În plus, pe fațada Bisericii Evanghelice – simbolul orașului, vor fi proiectate jocuri de lumini care amintesc de Crăciun.


VIDEO PROTVPLUS.RO