Lungmetrajele „Nomadland” şi „Rocks”, favorite la premiile BAFTA

Dată publicare: 10-03-2021 08:22
Dată actualizare: 10-03-2021 09:59


Lungmetrajele „Nomadland” şi „Rocks” pornesc drept favorite, la premiile BAFTA.

Academia Britanică de Film şi Televiziune a anunţat lista nominalizărilor, din care nu au lipsit surprizele.

Documentarul românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este şi el înscris în cursa pentru un trofeu.

În viziunea Academiei britanice de film, cele mai bune producţii ale anului sunt „The Father”, „The Mauritanian”, „Nomadland”, „Promising Young Woman” şi „The Trial of Chicago 7”.

După ce a luat recent Globul de Aur pentru cel mai bun film, „Nomadland” a primit acum cele mai multe nominalizări BAFTA - şapte la număr. Jucat memorabil de Frances McDormand, lungmetrajul este dedicat dramelor provocate de criza economică din 2008. Rămasă recent văduvă şi fără loc de muncă, eroina străbate Statele Unite cu o rulotă, între două joburi temporare.

Rivalul său în cursa pentru un trofeu BAFTA este filmul „Rocks”, care a primit tot șapte nominalizări, multe dintre ele la categoriile principale.

În viziunea unor critici este „cel mai autentic film din ultimii ani despre adolescenţii britanici”.

În cursa pentru cel mai bun actor, Riz Ahmed îi are ca rivali, printre alţii, pe Anthony Hopkins şi pe regretatul Chadwick Boseman, pentru rolul său din drama „Ma Rainey's Black Bottom”.

La categoria rol principal feminin au fost nominalizate actriţele Bukky Bakray („Rocks”), Radha Blank („The Forty-Year-Old Version”), Vanessa Kirby („Pieces of a Woman”), Frances McDormand („Nomadland”), Wunmi Mosaku („His House”) şi Alfre Woodard („Clemency”)

Filmul lui Alexander Nanau, care prezintă primul an de la tragedia petrecută în clubul „Colectiv”, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun documentar”. Pelicula a fost desemnată deja documentarul european al anului 2020 şi se află pe listă scurtă pentru o nominalizare la Oscar.

Premiile Bafta vor fi decernate în weekendul 10-11 aprilie, cu două săptămâni înainte de Oscaruri.


VIDEO PROTVPLUS.RO