Sucul natural de fructe din recipientele de plastic ar putea fi cancerigen
Oamenii de stiinta din Danemarca au descoperit ca sucul de fructe natural, din comert, pe care milioane de oameni il beau in fiecare zi, ar putea avea potential cancerigen din cauza unor substante chimice.
Cercetatorii spun ca in aceste sucuri s-ar gasi un nivel ridicat de stibiu, substanta letala in cantitati mari.
Studiul a scos la iveala faptul ca sucurile de fructe si nectarul contin o cantitate de 2,5 ori mai mare de stibiu decat permite legislatia din Uniunea Europeana. In unele cazuri, nivelul de substante toxice este chiar si de 10 ori mai mare.
Cum se intampla acest lucru?
Se pare ca substanta chimica ajunge in suc din cauza plasticului folosit la sticle. Mai mult, alte studii recente au relevat ca stibiul se gaseste si in apa minerala imbuteliata, tot din cauza sticlei de plastic, informeaza Daily Mail.
Potrivit cercetatorilor, substanta chimica poate cauza cancer, probleme cardiace sau afectiuni ale plamanilor.