Grasimea acumulata in jurul gatului, semn ale unor boli cardiovasculare

30-03-2009 00:00


Este descoperirea recenta a cercetatorilor americani care au intocmit un top al zonelor unde se depoziteaza straturi adipoase periculoase.

Ele dispar doar daca pacientii cu astfel de probleme respecta anumite recomandari care nu includ doar dieta echilibrata!

In functie de conformatia fiecaruia dintre noi, ne ingrasam dupa doua tipare: fie acumulam tesut gras in exces preponderent in zona coapselor, fie in zona abdomenului, gatului si bratelor.

In momentul in care constati o marire a circumferintei abdomenului sau o depunere de grasime in zona gatului trebuie sa consultati un cadiolog pentru ca acest lucru poate ascunde patologii cardiace si cardiovasculare grave.

Dupa o evaluare EKG, medicii sfatuiesc pacientii sa adopte un program regulat de sport care sa includa sedinte de miscare o data la doua zile. Acestea sunt contrandicate doar persoanelor cu probleme coronariene acute sau angina instabila.

In plus, cei care se confrunta cu kilogramele in exces depuse pe abdomen si la gat trebuie sa-si masoare tensiunea arteriala o data la trei luni si colesterolul la sase luni.

De asemenea, este indicata adoptarea unei regim de slabire pe termen lung, conceput de un nutritionist. Si mai exista un motiv pentru care dieta nu trebuie sa fie restrictiva si sa coboare sub 2000 de kilocalorii pe zi.

Tags: sanatate, nutritie,

VIDEO PROTVPLUS.RO