Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR anunță că a cerut suspendarea votului într-o secţie de votare din Bucureşti. ”Apar buletine de vot gata ștampilate”

USR anunţă că a făcut cerere de suspendare a votului într-o secţie de votare din Bucureşti, după ce într-o secţie de votare din Sectorul 2, Secţia 190, continuă să apară buletine de vot gata ştampilate.

”În această dimineaţă, la Secţia 190, a fost chemată poliţia după ce au fost găsite 4 buletine gata ştampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanţilor PSD-PNL. După ce poliţiştii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea poliţiştilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ştampilat. Al cincilea”, arată USR într-un comunicat.

”Din moment ce astfel de buletine de vot gata ştampilate tot apar în această secţie, USR cere suspendarea procesului de vot acolo, până la normalizarea situaţiei”, a transmis USR.

USR mai spune că urmăreşte atent procesul de vot din fiecare secţie şi la această oră există mai multe sesizări conform cărora în Bucureşti reprezentanţii PSD-PNL încearcă să dea alegătorilor câte două buletine de vot pentru Primar.

Totul despre procesul de votare de la alegeri 2024 

În cadrul Alegerilor Locale și Europarlamentare 2024 din 9 iunie, secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la 23:59 în anumite condiții.

Sunt organizate 18.955 de secții de votare în România și 915 în străinătate (doar pentru europarlamentare). Lista secțiilor de votare poate fi consultată pe site-ul registrulelectoral.ro.

La alegerile din 9 iunie 2024, fiecare alegător va primi câte 5 buletine de vot:

-pentru primar,

-consiliul local,

-consiliul județean

-președintele consiliului județean

-lista europarlamentară

-în București vor fi buletine suplimentare pentru primarul general și Consiliul General, dar nu vor fi pentru consilierii județeni și președintele consiliului județean.

Românii pot vota pentru toate tipurile de alegeri sau doar pentru unele, primind în consecință 5 buletine sau mai puțin.

Lista candidaților la europarlamentare numără aproape 208.000 de persoane, conform datelor AEP. Lista candidaților pentru Alegerile Locale 2024 include 11.386 de candidați la funcția de primar, dintre care 10,56% sunt femei în mediul rural și 12,36% în mediul urban.

Pentru a vota la alegerile din 2024, cetățenii trebuie să se prezinte cu actul de identitate la secția unde sunt arondați. Pot vota cetățenii români și ai UE cu vârsta minimă de 18 ani și domiciliul/reședința în România. Procesul de votare ar trebui să dureze 5-10 minute în absența cozilor.

Numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral era de 18.978.908 la 31 mai, dintre care 18.018.921 cu domiciliul în țară.

Cele mai multe secții de votare sunt în București (1.289), urmată de Iași, Cluj, Bihor și Bacău, în timp ce Tulcea, Covasna și Harghita au cele mai puține (aproximativ 200 fiecare). În străinătate, cele mai multe secții sunt în Italia (150), Marea Britanie (147) și Germania (104).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult