Audieri in Parlament, Cabinetul Ponta. Toti ministrii propusi au primit avize favorabile

×
Codul embed a fost copiat

Comisiile parlamentare de specialitate au inceput luni dimineata audierile ministrilor propusi de premierul desemnat Victor Ponta, urmand ca de la ora 16.00, in plen, sa se acorde votul de incredere.

Cronologia evenimentelor, luni, 7 mai 2012:

Stire in curs de actualizare!

ora 14.45 Ioan Mang, nominalizat pentru functia de ministru al Educatiei, a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de specialitate. Propunerea ca Ioan Mang sa fie ministru al Educatiei a fost aprobata de comisiile de invatamant ale Camerei Deputatilor si Senatului cu 20 de voturi "pentru", 5 "impotriva" si doua abtineri.

ora 14.15 Comisiile de politica externa si cele pentru romanii de pretutindeni ale Senatului si Camerei Deputatilor l-au avizat favorabil, intr-o sedinta care a durat peste doua ore, pe Andrei Marga pentru functia de ministru al Afacerilor Externe. Avizul comisiilor a fost dat cu 28 de voturi "pentru" si sapte voturi "impotriva".

Citește și
Ioan Mang
Cine este Ioan Mang, propunerea USL pentru functia de ministru al Educatiei
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

ora 14.10 Ministrul desemnat al Sanatatii, Vasile Cepoi a primit aviz favorabil din partea comisiilor de sanatate din Camera Deputatilor si Senat, cu unanimitate de voturi. Ministrul desemnat a primit vot favorabil inclusiv din partea parlamentarilor PDL din comisiile reunite. In total, Cepoi a primit 21 de voturi "pentru".

ora 13.35 Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a fost avizat de comisiile reunite ale Parlamentului, cu 37 de voturi "pentru", patru "impotriva" si o abtinere. Hellvig a fost deputat in legislatura trecuta din partea PC. In varsta de 37 de ani, el este secretar general al PNL din 2011, iar in 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru alegerile prezidentiale.

ora 13.25 Comisiile parlamentare reunite l-au avizat pe Florin Georgescu in functia de ministru al Finantelor Publice si vicepremier in Guvernul Ponta, cu 28 de voturi "pentru" si sase "impotriva".

ora 13.10 Dan Nica a primit votul comisiilor reunite din Parlament pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 21 de voturi "pentru" si unul "impotriva".

ora 13.05 Liviu Pop, nominalizat pentru functia de ministru delegat pentru Dialog Social, a primit avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

ora 13.05 Propunerea Rovanei Plumb pentru portofoliul Mediului a fost avizata de parlamentarii din comisiile de specialitate reunite, cu 40 de voturi "pentru", opt "impotriva" si sase abtineri, aceasta multumindu-le pentru incredere si promitandu-le o buna colaborare.

ora 13.05 Comisiile de aparare reunite ale Senatului şi Camerei Deputatilor l-au avizat favorabil pe Corneliu Dobritoiu pentru functia de ministru al Apararii.

ora 12.55 Comisiile juridice reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor l-au avizat favorabil pe Mircea Dusa pentru postul de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul. Avizul a fost dat cu 24 de voturi "pentru", 4 voturi "impotriva" si 2 abtineri.

ora 12.40 Mariana Campeanu, nominalizata pentru functia de ministru al Muncii, a primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate. De la vot au lipsit parlamentarii PDL, care au parasit sala nemultumiti ca Victor Paul Dobre a plecat pentru a fi audiat in calitate de ministru desemnat.

ora 12.35 Lucian Isar, nominalizat pentru functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de specialitate.

ora 12.14 Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a primit votul comisiilor parlamentare reunite, cu 34 de voturi "pentru", sase "impotriva" si doua abtineri.

ora 12.05 Actualul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a fost avizat in unanimitate de comisiile parlamentare reunite de afaceri europene pentru a conduce MAEur si in Cabinetul Ponta.

ora 11.55 Ministrul desemnat al Culturii, Mircea Diaconu, a primit avizul comisiilor.

ora 11.50 Titus Corlatean a fost avizat de comisiile parlamentare pentru functia de ministru al Justitiei.

ora 11.47 Daniel Constantin a fost avizat de comisiile parlamentare pentru functia de ministru al Agriculturii.

ora 11.30 Ministrul desemnat al Internelor, Ioan Rus, a primit avizul comisiilor.

ora 11.15 Sunt audiati ministrii propusi pentru portofoliul Muncii, Mariana Campeanu, si cel pentru Interne, Ioan Rus.

ora 11.00  Daniel Chitoiu a primit votul comisiilor de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Economiei, cu 38 de voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

El a fost audiat de catre comisiile pentru politica economica, reforma si privatizare, respectiv pentru industrii si servicii din Calera Deputatilor si comisiile economica, industrii si servicii, respectiv pentru privatizare si administrarea activelor statului din Senat.

ora 10.30 Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu: "Vom continua privatizarea prin vanzarea pe bursa a societatilor Hidroelectrica, respectiv 10% prin majorare de capital, Transgaz si Romgaz cu cate 15% si Nuclearelectrica cu 10%. Toate aceste societati au profit, vrem sa facem o dubla listare si pe piata internationala", a spus Chitoiu, prezentandu-si obiectivele mandatului.

Listarea acestor companii a fost asumata de Romania fata de FMI si Comisia Europeana.

Alt obiectiv al lui Chitoiu este continuarea procesului inceput de fostul executiv privind numirea unor directori independenti politic la conducerea unor companii de stat. Chitoiu a afirmat ca pana in septembrie va fi finalizata selectia acestor manageri la companiile de stat Hidroelectrica, Transgaz, Electrica, Oltchim si complexele energetice din Oltenia.

Totodata, Chitoiu a spus ca noul Guvern va implementa guvernanta corporatista la societatile detinute de Ministerul Economiei. "Cat timp aceste societati sunt condude de persoane nominalizate de partidele politice nu am reusit sa facem aceste companii sa performeze", a adaugat el.

Chitoiu a spus ca vrea sa stimuleze mediului de afaceri, pentru ca "in ultimii trei ani IMM-urile au fost distruse printr-o singura masura, impozitul minim", impozit pe care l-a catalogat drept o "aberatie economica". Tot o "aberatie economica" este, in opinia sa, si faptul ca reprezentantii statului in Consilii de Administratie la companii de stat au indemnizatie de 47 lei.

ora 10.00 Incepe audierea lui Daniel Chitoiu, propus pentru portofoliul Economiei.

Victor Ponta a prezentat la 1 mai lista Guvernului:

- Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, desemnat pentru portofoliul Finantelor, este propus totodata pentru unicul post de vicepremier;
- Daniel Chitoiu (PNL) a fost nominalizat ministru al Economiei
- Ioan Rus (PSD) - ministru de Interne
- Andrei Marga (PNL) - ministru al Afacerilor Externe
- Titus Corlatean (PSD) - ministru al Justitiei
- Corneliu Dobritoiu (PNL) - ministru al Apararii Nationale
- Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene
- Mircea Diaconu (PNL) - ministru al Culturii
- Daniel Constantin (PC) - ministru al Agriculturii
- Ovidiu Silaghi (PNL) - ministru al Transporturilor
- Eduard Hellvig (PNL) - ministru al Dezvoltarii Regionale
- Dan Nica (PSD) - ministru al Comunicatiilor
- Vasile Cepoi - ministru al Sanatatii
- Ioan Mang (PSD) - ministru al Educatiei
- Rovana Plumb (PSD) - ministru al Mediului
- Mariana Campeanu (PNL) - ministru al Muncii
- Victor Paul Dobre (PNL) - ministru delegat pentru Administratie
- Lucian Isar - ministru delegat pentru Mediul de Afaceri
- Mircea Dusa (PSD) - ministru pentru relatia cu Parlamentul
- Liviu Pop - ministru delegat pentru Dialog Social

Initial, lista continea si propunerea ca Victor Alistar sa fie ministru delegat pentru strategii guvernamentale, insa in urma criticilor premierul desemnat a decis ca acesta sa nu fie printre ministrii pe care ii va propune acum Parlamentului. De asemenea, Ponta nu a mai facut o alta nominalizare. Fata de lista membrilor Cabinetului anuntata initial, si propunerea pentru Ministerul Educatiei a fost schimbata, senatorul PSD Ioan Mang inlocuind-o pe Corina Dumitrescu.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
BAC 2012. Ce spunea Ioan Mang, propus la Educatie, despre camerele VIDEO de la bacalaureatul 2011
BAC 2012. Ce spunea Ioan Mang, propus la Educatie, despre camerele VIDEO de la bacalaureatul 2011

Ioan Mang, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Educatiei, critica in 2011 sistemul de supraveghere la examenul de bacalaureat, sub mandatul lui Daniel Funeriu.

Cine este Ioan Mang, propunerea USL pentru functia de ministru al Educatiei
Cine este Ioan Mang, propunerea USL pentru functia de ministru al Educatiei

Ioan Mang, propus duminica seara de premierul desemnat Victor Ponta pentru a prelua portofoliul Educatiei, este senator, profesor universitar la Universitatea Oradea, lider al organizatiei PSD Bihor si managerul unei firme de IT.

Romania are un nou Guvern. Cabinetul Ponta a obtinut 284 de voturi in Parlament
Romania are un nou Guvern. Cabinetul Ponta a obtinut 284 de voturi in Parlament

Guvernul condus de Victor Ponta a fost investit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial in plen.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.