BAC 2012. Ce spunea Ioan Mang, propus la Educatie, despre camerele VIDEO de la bacalaureatul 2011

Ultima actualizare: 16-10-2012 07:31
Ioan Mang | PSD Bihor

Ioan Mang, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Educatiei, critica in 2011 sistemul de supraveghere la examenul de bacalaureat, sub mandatul lui Daniel Funeriu.

"Adoptand un ton triumfalist, el incearca sa-si faca un titlu de glorie din performanta scolara redusa, improscand cu noroi atat cadrele didactice, cat si elevii care au sustinut examenul" - spunea in 2011, intr-o conferinta de presa, actualul senator si vicepresedinte al PSD Bihor, Ioan Mang, citat de Oradea Press.

Mai mult, Mang sustinea la acea vreme ca masurile luate de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, au fost luate fara sa tina cont ca vor fi "sacrificati" zeci de mii de elevi.

"Ministrul Funeriu reuseste astfel performanta politica de a ramane printre favoritii liderului-suprem de la Cotroceni, chiar daca pentru aceasta a trebuit sa sacrifice zeci de mii de elevi si sa arunce in pragul haosului intregul sistemul de invatamant", spunea Ioan Mang.

Conform sursei citate, ministrul propus de Victor Ponta pentru portofoliul Educatiei spunea in 2011 ca masurile impuse de Funeriu pentru examenul de bacalaureat l-au ajutat pe fostul ministru sa demonstreze "spusele presedintelui Traian Basescu".

"Bacalaureatul din 2011 a fost organizat nu pentru a testa ceea ce au invatat elevii in timpul celor patru ani de liceu, ci pentru a arata ceea ce nu stiu si a confirma astfel spusele presedintelui Traian Basescu ca scoala romaneasca produce tampiti", afirma Ioan Mang, potrivit Oradea Press.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO