Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Afacerea pornita de un cuplu din Maramures cu doar 3.000 de lei. "Lumea are nevoie de hrana buna si curata de la tarani"

Embed:

Cu o investitie de 3.000 lei, doi tineri din Maramures au pus bazele unei afaceri cu bunatati ca la mama acasa.

Pregatesc si vand gemuri de mere cu ghimbir, peltea de papadie, siropuri de soc ori molid, pana la zacusca delicioasa. Toate sunt facute din fructe si legume culese din gradina sau cumparate de la localnici.

Ioana si Stefan s-au retras in linistea satului Preluca Veche, la aproximativ 30 de kilometri de Baia Mare, in casa bunicilor. Acolo pregatesc bunatati din fructe si legume pe care le scot la vanzare.

Profesor de Limba si literatura romana, Stefan a inceput mica afacere dupa ce s-a casatorit cu Ioana, sociolog de profesie. La nunta, le-au servit invitatilor doar produse pregatite de ei, siropuri de capsuni, de soc, gemuri din flori si fructe ori zacusca delicioasa.

Acum lucreaza in gradina din spatele surii.

Stefan Bisztricki-Florian, producator: "Am observat ca oamenii din sat nu pot sa-si valorifice fructele si legumele. Absolut tot ceea ce facem, facem din resurse proprii, din ce avem in gradina si mai cumparam de la vecini, ori din targ. Lumea are nevoie de hrana buna si curata de la tarani."

produse traditionale

Cei doi tineri ii sprijina si pe localnici ca sa-si vanda mai usor branza, laptele, ouale si legumele.

Sanda Nechita, localnica: "Ne ajuta ca destul de mult ai nevoie de bani si pica foarte bine. Sotul mai duce la serviciu fiindca eu sunt cu animalele si nu prea avem timp sa mergem la piata. Mai cumpara si de pe altii si dau si la altii care vin si cumpara."

Cei doi tineri vand borcanele cu gemuri, dulceata, zacusca ori siropurile pe internet sau le livreaza clientilor acasa.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: produse traditionala, gem, fructe, legume, vanzare, antreprenori,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed