Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala. Ponta: "E o problema extrem de serioasa"

maidanezi

Incident tragic in Parcul Tei din Capitala. Un copil de 4 ani si-a pierdut viata, iar fratele lui, de 6 ani, a fost ranit, dupa ce au fost atacati de cainii maidanezi din parc.

Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea unei firme, unul avea urme de sange

Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea unei firme, aflata in aproprierea Parcului Tei, unde un copil a fost gasit mort, unul dintre acestia avand urme de sange, a declarat, luni, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Razvan Bancescu a spus ca cei sase caini ridicati de pe proprietatea unei firme din zona Parcului Tei vor ramane in custodia ASPA pana la finalizarea anchetei, urmand sa se verifice daca sunt inregistrati. El a precizat ca pana saptamana trecuta nu figura niciun caine la adresa firmei, de pe stradsa Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus ca, mai mult ca sigur, cainii ridicati vor fi eutanasiati.

Citește și
maidanezi
Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Bancescu a precizat ca ASPA raspunde de domeniul public, dar de aceasta data au fost stransi caini de pe o proprietatea privata pentru ca este o ancheta in derulare.

Razvan Bancescu a adaugat ca, cel mai probabil, cainii au atacat in haita, pentru a apara proprietatea. El a precizat insa ca acei caini nu aveau ce sa caute acolo, iar gardul care imprejmuia proprietatea nu trebuia sa permita accesul altor persoane.

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost gasit mort in apropierea unei anexe a proprietatii, intr-o zona greu accesibila.

Bancescu a mai spus ca Politia trebuie sa spuna cine se face vinovat de aceasta tragedie.

Ponta: "E cumplit ca un copil sa fie omorat de caini; nimeni nu a reusit sa rezolve problema cainilor"

Premierul Victor Ponta a a precizat ca i se pare cumplit ca un copil de patru ani sa fie omorat de caini in Capitala, el aratand ca problema cainilor comunitari este una extrem de serioasa si ca nimeni nu a reusit sa o rezolve cu adevarat in 20 de ani.

"Am vazut aceasta tragedie. Mi se pare un lucru cumplit. Sunt convins ca la nivelul Primariei Capitalei si al primariilor de sector o sa se discute", a spus Ponta.

El a spus ca problema cainilor comunitari reprezinta o mare problema si ca autoritatile locale trebuie sprijinite pentru a gasi solutii eficiente.

"Bineinteles ca reprezinta o mare problema. Trebuie sprijnite autoritatile locale pentru solutii eficiente. Din pacate, in 20 de ani nu a reusit nimeni sa rezolve cu adevarat aceasta problema. E o problema extrem de serioasa. Nimeni nu a reusit sa gaseasca o solutie eficienta. Oricine vine cu o solutie are tot sprijinul nostru", a spus Ponta.

Reactia Primariei Sectorului 2: "Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata"

Primaria Sectorului 2 precizeaza intr-un comunicat de presa ca "tragicul accident" s-a petrecut pe un teren proprietate privata.

"Referitor la tragicul accident in care si-a pierdut viata un copil, fiind muscat de un caine, Primaria Sectorului 2 precizeaza ca acest incident a avut loc pe un teren proprietate privata”, se arata in comunicat, citat de Gandul.

Terenul se afla pe strada Tuzla nr. 50 si apartine S.C. Laguna Tei SRL. Primaria precizeaza ca incidentul nu a avut loc in Parcul Tei.

Laguna Tei este un proiect de complex rezidential de lux, aflat pe malul lacului Tei. Acesta a fost dezvoltat de spaniolii de la GEA International Development, care au investit 30 de milioane de euro, insa a intrat in faliment in 2012, conform Ziarului Financiar.

Baietelul de 6 ani a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica, au declarat oficiali din Politia Capitalei.

O femeie a sunat la numarul de urgenta 112, in jurul orei 12.22, si a anuntat ca nu-si mai gaseste unul dintre nepoti.

Femeia a spus ca se afla in parc, impreuna cu cei doi nepoti ai sai, in varsta de sase si, respectiv, patru ani.

Conform declaratiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au indepartat de ea si au disparut. In timp ce ii cauta, nepotul de sase ani s-a intors cu o rana la picior si a povestit ca el si fratele sau au fost atacati de caini.

Baiatul a spus ca fratele lui a fost prins de cainii maidanezi.

Femeia a anuntat Politia, copilul de patru ani fiind gasit mort, intr-un tufis.

Zona in care a fost gasit copilul este securizata, pentru ca anchetatorii sa poata face cercetarea la fata locului

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Pana in 2016, Oradea nu va mai avea niciun maidanez pe strazi. Se extinde proiectul de microcipare
Pana in 2016, Oradea nu va mai avea niciun maidanez pe strazi. Se extinde proiectul de microcipare

 La 1 ianuarie 2016, Oradea nu va mai avea niciun maidanez pe strazi. Aceasta este intentia curajoasa a administratiei locale, care, in urma cu 3 saptamani a demarat recensamantul si microciparea cainilor din oras.

Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni
Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni

Aproape 5.000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni ale anului. Sunt datele Institutului Matei Bals, care scot la iveala un record, daca e sa ne raportam la ultimii 10 ani.

Operatiunea
Operatiunea "Sterilizarea sau banii" incepe in iulie. Ce trebuie sa stie bucurestenii care au caini

Luna iulie debuteaza cu o taxa in plus pentru locuitorii din Bucuresti care au acasa catel, fie el de rasa sau maidanez.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Un individ a lovit cu maceta mai multe persoane
Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Un individ a lovit cu maceta mai multe persoane

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Mai multe persoane au fost lovite cu o macetă de un individ furios.  

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.