Povestea fostului travestit din trupa "Toxice" ce a ajuns calugar si a fugit cu banii manastirii

Ultimul update: Duminica 12 Mai 2013 06:47
Data publicarii: Joi 09 Mai 2013 18:10
Categorie: Actualitate

Surpriza de proportii in cazul calugarului din Salaj care a fugit cu banii unei manastiri, chiar in Postul Pastelui. Straiele monahale nu sunt singurele pe care omul le-a imbracat de-a lungul timpului.

Pe vremuri era travestit si avea reprezentatii in cluburile de profil din tara. Apoi a simtit chemarea si a cautat gazduire la manastirea Nicula dar a fost alungat. Intr-un final a ajuns la manastirea Bobota unde fost pus casier. Din pacate, si-a lasat cu gura cascata fratii de ascultare, pentru ca a fugit cu 20 de mii de lei si 1200 de euro.

In urma cu 5 ani, Sorin Matei Filip, pe numele sau de mirean, incingea la propriu scenele unde spectacolele de travestiti erau extrem de apreciate. Pe atunci se recomanda Celil del Sol si dansa in trupa "Toxice" devenita ulterior, dupa plecarea lui, "Veveritele Vesele".

In paralel, Sorin conducea un salon de infrumusetare. Apoi, brusc, si-a umit colegii cand le-a spus ca a decis sa uite pentru totdeauna de noptile in care se unduia languros la bara. Cei din anturaj spun ca, de fapt, ar fi hotarat sa imbrace rasa de calugar dupa ce ar fi intrat in datorii.

"Era o fire zglobie, nebunatica si ii placea sa se travesteasca. Avea relatii si cu femei si cu barbati. Cand am auzit ca s-a calugarit nu mi-a venit sa cred A avut o afacere in Baia Mare, avea un salon, era si croitor. Stiu ca avea ceva datorii" spune un fost coleg de scena.

Initial, Sorin le-ar fi spus prietenilor ca mama lui s-ar fi fi imbolnavit de cancer si, astfel, a simtit nevoia sa se roage.

Prima data barbatul a ajuns la manastirea Nicula. Trecutul sau l-a ajuns insa din urma. Cativa enoriasi si-au adus aminte ca l-au vazut si in alta parte asa ca totul risca sa se transforme intr-un scandal urias.

Parintele Andrei a stat aproape 8 luni aici la manastirea Nicula din judetul Cluj. Se ocupa de bucataria schitului dar staretul a spus ca nu a creat probleme. A fost insa recunoscut si trimis sa se roage la Muntele Athos.

N-a ajuns insa la Muntele Sfant ci la manastirea Bobota, unde a fost numit casier, un lucru pe care mai tarziu staretul de aici avea sa-l regrete. Intrase in primul stadiu de inititere in viata de calugar, inainte de a fi tuns in monahism si primise numele de Andrei.

Ceilalti frati au trait un adevarat soc atunci cand au auzit ca cel pe care il primisera cu inima curata a fugit cu banii lor.

Acum calugarul este dat in urmarire nationala. Banii furati de el-20.000 de lei si 1200 de euro- erau vitali pentru manastirea Bobota.

Un calugar din Salaj a disparut de la schit cu o suma importanta de bani

Un calugar din Salaj a disparut de la schit cu o suma importanta de bani

tarom

TAROM, pierderi de peste o sută de milioane de lei în prima jumătate a anului

Un medic din Suceava ar fi agresat fizic şi verbal o mamă cu un copil

Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare, din cauza unor amenințări

Donald Trump

Trump exclude orice retragere din Afganistan şi denunţă Pakistanul drept o vizuină a ”agenţilor haosului”

Bărbat din Dâmboviţa, ucis de un zid prăbuşit. Soţia nu l-a putut salva

Directorul Loteriei Române, demis la 10 zile de la numire