Vremea astăzi, 26 august. Se anunță ploi, iar temperaturile scad

Ultima actualizare: 26-08-2021 11:01

Astăzi, temperaturile ajung la normal în sud și în sud-est. În rest va fi puțîn mai răcoare. Maximele ating 20 de grade în depresiuni, 29 de grade în Lunca Dunării, iar in centru, pe partea estică, la deal și la munte mai apar ceva înnorări și ploi.

În Dobrogea și Bărăgan se mai răcorește față de ieri, iar temperaturile nu mai trec de 28 de grade pe nicăieri. Pe parcursul zilei, norii se înmulțesc și vor fi perioade cu averse care pot aduce cantități mari de apă.

Cam la fel va fi vremea și Moldova sudică și în nordul Munteniei: soarele se arată trecător și sunt anunțate ploi zgomotoase, care pot lasă în urmă cantități însemnate de apă în special în regiunile mai înalte.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina ne așteptăm la averse însoțite de descărcări electrice. Zărim și soarele din când în când, iar maximele se opresc la 25 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem scurte momente însorite, iar la noapte sunt anunțate ploi slabe. Va fi destul de răcoare pentru dată din calendar, iar temperaturile nu trec de 22-23 de grade.

În ținuturile vestice va domină atmosfera însorită și se mai încălzește puțîn față de ieri. 24-25 de grade vor fi la orele amiezii, iar în cursul nopții și pe-aici o să picure trecător.

În Transilvania va fi destul de răcoare: maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni și ating 23...24 de grade în vestul provinciei. Vor fi înnorări, o să plouă, iar în zona Carpaților Meridionali se pot strânge cantități importante de apă.

În Oltenia se anunță o zi însorită și doar în regiunile mai înalte vor fi ceva mai mulți nori și câteva averse. În rest avem timp frumos, iar temperaturile urcă până la 28 de grade Celsius.

În ținuturile sudice se face mai răcoare, iar astăzi nu vor fi mai mult de 29 de grade, în Lunca Dunării. Pe la câmpie norii apar sporadic, dar la deal și la munte, pe spații mici o să plouă zgomotos și se pot strânge cantități mari de apă.

Vremea în București


În București mai sunt ceva înnorări și condiții de ploaie acum, dimineață. Apoi norii se risipesc și avem vreme frumoasă, cu 28 de grade la amiază. Noaptea ne aduce atmosfera plăcută și o minimă de 17 grade.

Vremea la munte


La munte găsim înnorări și averse în Orientali și în Meridionali, iar în masivele sudice se pot acumula cantități însemnate de apă și e posibil să cadă grindină. Se mai răcorește, iar vântul prinde putere la altitudini mari.

Vremea pe litoral


Pe litoral se strică vremea și se răcorește. Apar înnorări și averse trecătoare însoțite de rafale puternice de vânt, iar temperaturile ating 26 de grade în aer și 23 de grade în apă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO