Vremea 18 mai 2019. Regiunile în care temperaturile ajung la 27 de grade


Ultimul update: Sambata 18 Mai 2019 09:41
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2019 08:25
Categorie: Vremea

Vremea 18 mai 2019. Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme instabilă şi averse consistente în jumătatea estică a ţării. În schimb, în ţinuturile vestice găsim atmosferă destul de însorită şi temperaturi în creştere. Maximele vor fi de la 20 la 27 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă perioade cu ploi zdravene şi multă instabilitate. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile ajung pe la 25 - 26 de grade, dar vor fi mai modeste pe litoral.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, o să plouă în mai multe reprize, vor fi şi descărcări electrice, condiţii de grindină şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Vreme instabilă găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: ploi torenţiale, cu vijelii, căderi de grindină. Nu lipsesc perioadele cu soarele, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de bună şi se încălzeşte faţă de ziua trecută. Maximele ajung pe la 25 - 26 de grade, iar ploile apar sporadic, îndeosebi către seară.

În ţinuturile vestice aşteptam vreme frumoasă, însă după-amiază s-ar putea să apară o aversă, două şi aici. Se face mai cald decât ieri, de fapt regimul termic ajunge la normal şi vom avea maxime în jur de 24 - 25 de grade.

În Transilvania mai vin ceva ploi, în special pe partea estică a provinciei. Vorbim tot despre averse, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. În vestul provinciei se încălzeşte binişor şi temperaturile urcă spre 26 de grade.

În Oltenia se anunţă o zi plăcută, cu soare şi temperaturi în creştere. Totuşi, după-amiaza mai apar ceva condiţii de averse, îndeosebi în zonele mai înalte.

Vremea se încălzeşte şi în ţinuturile sudice, însă în estul Munteniei, după prânz se întorc norii de ploaie. Vor aduce averse destul de serioase, cu fenomene electrice şi intensificări ale vântului.

VREMEA BUCUREȘTI 18 MAI 2019

Începem cu Bucureştiul unde sâmbătă se încălzeşte. O să avem soare în prima parte a zilei şi câteva reprize cu ploi zgomotoase, mai târziu.

Duminică temperaturile mai cresc puţin şi pe la amiază se ating 27 de grade. Ziua începe cu vreme frumoasă, dar spre seară revin aversele.

Şi luni avem atmosfera de vară, vânt activ şi o maximă în jur de 28 de grade. Instabilitatea creşte din nou la apropierea serii şi mai vin câteva serii de averse.

Marţi se răcoreşte şi o să avem o zi destul de neplăcută. O să plouă din când în când, vor fi şi descărcări electrice, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor.

VREMEA LA MUNTE 18 MAI 2019

La munte, sâmbătă se anunţă ploi torenţiale şi multă instabilitate în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor. Se pot strânge 40 L/mp, vor fi şi vijelii şi căderi de grindină. În masivele vestice prindem o zi mai însorită.

Duminică, după prânz vin alte averse consistente în masivele din estul ţării, iar pe seară şi maine-noapte o să plouă în Munţii Banatului şi în vestul Meridionalilor.

Vreme instabilă avem şi luni: ploi frecvente, cantităţi mari de apă, tunete, fulgere şi căderi de grindină. Temperaturile scad în masivele vestice şi sud-vestice.

Marţi instabilitatea persistă şi se răceşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize, vor fi şi averse torenţiale şi se menţin condiţiile de grindină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi ploi torențiale și vijelii
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi ploi torențiale și vijelii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius
Vreme caniculară și disconfort termic ridicat în următoarele zile. Anunțul ANM
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate temperaturi caniculare
Avertisment al meteorologilor: fenomen neplăcut în următoarele zile, din cauza temperaturilor mari
Temperaturile ating pragul caniculei joi. Zonele cu vreme tropicală
caldura
Căldură excesivă și disconfort termic. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile
Avertizare de vreme severă. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în țară
Vreme caldă în toată țara, cu temperaturi de până la 34 de grade. Prognoza până sâmbătă
Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină pentru 31 de județe
Vreme caldă, dar instabilă, cu vijelii. Indicele temperatură-umezeală trece vineri de pragul critic
Furtunile fac ravagii în țară. Străzi inundate, copaci rupți și grindină. VIDEO