Averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului, pana luni noapte in toata tara

Ultimul update: Luni 17 Iulie 2017 07:18
Data publicarii: Vineri 14 Iulie 2017 09:21
Categorie: Vremea

Meteorologii anunta ca, de vineri dupa-amiaza si pana luni noapte, in toata tara se vor inregistra averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, cantitatile de apa depasind local 20 de litri pe mp.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de vineri, de la ora 14.00, si pana luni, la ora 3.00, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si, pe arii restranse, grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si pe spatii restranse 35-40 l/mp.

In a doua parte a zilei de sambata si in prima parte a noptii de sambata spre duminica astfel de fenomene vor fi frecvente in regiunile nordice, nord-estice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte si se vor semnala local in restul teritoriului.

Duminica, temporar va ploua, iar in cea mai mare parte a tarii vremea va fi racoroasa.

Potop pe strazile din mai multe orase, in urma ploilor torentiale. Unele sosele au crapat

Prognoza pentru vineri

Vineri avem vreme frumoasa si temperaturi agreabile in toata tara. Norii nu prea se arata; doar vantul are unele porniri dimineata in est si in sud-est; iar catre seara pe la munte, ar putea sa vina o aversa-doua.

Maximele pleaca de la 22 de grade in nord-vest si in depresiuni si se opresc pe la 32 de grade in sudul Olteniei. In Dobrogea si Baraganul gasim atmosfera insorita toata ziua. Vantul mai are unele rabufniri iar temperaturile, in scadere fata de ieri, ajung la 29 de grade. Se racoreste si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vom avea vreme frumoasa, cu soare si cativa nori de decor iar la amiaza termometrele vor indica pana la 27 de grade si vintul mai are unele porniri. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi foarte placuta cu mult soare. Vintul se inteti din cind in cind iar spre seara sunt posibile cateva averse in zonele de munte.

Vreme buna gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Atmosfera va fi insorita toata ziua. Noaptea se aduna norii si izolat vor veni cateva averse cu fulgere si vint mai intens. Maximele termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri. Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si vant domol. Pe timmpul noptii, in Crisana va ploua sporadic. Temperaturile maxime vor varia nesemnficiativ fata de ieri.

In centrul Romaniei, aversele apar catre seara in zona de munte si vintul se va inteti in timpul ploilor. In celelalte regiuni va fi vreme buna iar temperatura aerului scade un pic.

Se racoreste si in sud-vestul tarii. Soarele va fi prezent peste tot si doar pe la munte s-ar putea sa cada o ploaie rapida de vara. In tinuturile sudice atmosfera va fi insorita toata ziua, mai scade temperatura aerului si va fi foarte placut! Dupa prinz termometrele vor indica cel mult 28 de grade Celsius.

In Bucuresti, caldura se domoleste si vom avea o zi placuta, cu cer curat, un vant activ si in jur de 28 de grade la amiaza.

In zona de munte, astazi se indreapta vremea; atmosfera va fi insorita, iar ploile vor aparea intamplator pe inserat.

Pe litoral gasim soare; un vant destul de intens si temperaturi putin mai scazute decat ieri. Maximele se opresc pe la 25...26 de grade; iar apa marii va fi destul de rece.

Sambata aversele revin in jumatatea nordica a tarii, la deal si la munte. Vor fi locale, destul de abundente ai ar putea sa cada grindina.

Duminica instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor si se racoreste. Doar vestul tarii scapa de ploi. In rest vor fi averse frecvente, cu descarcari electrice, vant intens si grindina. Se pot strange cantitati mari de apa.

Luni vremea se imbuneaza si se incalzeste. Prin sudul tarii, in zonele de deal si munte mai pot sa apara cateva ploi de scurta durata; iar vantul va sufla mai tare in est si in sud-est.

Vreme calduroasa in sudul tarii, ploi abundente in restul tarii. Prognoza meteo pentru weekend

Vreme calduroasa in sudul tarii, ploi abundente in restul tarii. Prognoza meteo pentru weekend

vara

Zile neobişnuit de calde în toată ţara. Temperaturile ridicate sunt însoţite de averse puternice

Vreme foarte caldă în toată țara, cu posibile averse la munte. Prognoza meteo

Furtuni în București și în mai multe zone din țară. Joi, episodul se va repeta

Un val de aer nord-african loveşte România. Zonele unde se anunţă furtuni violente

Vreme neobişnuit de caldă, dar instabilitatea creşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

vremea

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni