Vreme bună, cu temperaturi de 12 grade, în weekend. Când se întorc ploile și ninsorile

Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 12:24
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 12:03
Categorie: Vremea

Sâmbătă, prindem vreme bună, soare, câţiva nori şi temperaturi potrivite pentru dată din calendar. Maximele pleacă de la zero grade în estul Transilvaniei şi ajung la 8 grade în sud-vestul ţării.

 

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea și Bărăgan, norii apar destul de frecvent, dar zărim şi soarele din când în când. Nu sunt anunţate ploi; maximele se opresc pe la 4...5 grade, iar la noapte avem din nou valori sub zero grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, după o dimineaţă mohorâtă şi rece; norii se risipesc treptat şi se încălzeşte faţă de ziua trecută. Temperaturile urcă spre 5...6 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei, cerul rămâne acoperit în primele orele ale zilei, când sunt şi condiţii de ceaţă. De dimineață a fost foarte frig: în Suceava s-au înregistrat minus 9 grade. Mai târziu o să avem soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mai ridicate decât vineri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim timp frumos, fără precipitaţii, dar cu ceva înnorări trecătoare. Temperaturile rămân la nivelul celor de vineri şi la amiază vor fi în jur de 4...5 grade.

Apare soarele şi în ţinuturile vestice, pe unde, acum este cam înnorat. Treptat, însă atmosfera devine plăcută, iar în sudul Banatului se ating cele mai mari temperaturi din ţară: în jur de 8 grade Celsius.

În Transilvania găsim vreme frumoasă, dar nu prea se încălzeşte, deocamdată. Vântul prinde putere la munte, la altitudini mari, iar la noapte se face mai frig şi în depresiuni temperaturile coboară până la minus 12 grade.

În Oltenia prindem vreme bună, deşi în prima parte a zilei mai sunt ceva nori în zonă. Apoi, iese soarele şi se încălzeşte faţă de vineri. Maximele ajung pe la 6...7 grade.

Şi în ţinuturile sudice se face un pic mai cald; norii persistă câteva ore, după care cerul se degajează. Maximele cresc cu vreo 2 grade; dar minimele rămân sub pragul îngheţului.

BUCUREȘTI

Începem cu Bucureştiul, unde sâmbătă, prindem soare şi atmosfera agreabilă. Maxima ajunge pe la 6, poate 7 grade, iar peste noapte o să avem din nou temperaturi negative şi o minimă în jur de MINUS 3 grade.

Duminică, se mai încălzeşte puţin: la amiază se ating 9 grade şi o să avem vreme frumoasă şi ceva condiţii de ceaţă în orele dimineţii.

Şi luni prindem vreme primăvăratica. Se face şi mai cald: maxima ajunge la 12 grade, iar pe seara se porneşte vântul şi aduce nori de ploaie în noaptea următoare.

De marţi se schimbă vremea. Dimineaţă o să plouă, vântul rămâne activ, iar temperaturile sunt în scădere. Maximă se opreşte pe la 7 grade.

LA MUNTE

La munte, o să avem soare şi vreme plăcută în acest week-end. Sâmbătă, vântul va fi mai nervos în zona Meridionalilor şi prin Orientali.

Duminică se încălzeşte treptat şi se menţine vremea însorită. Pe seara apar norii şi cresc condiţiile de lapoviţă în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

De luni, precipitaţiile se înteţesc, cuprind majoritatea masivelor, şi lapoviţă se transformă în ninsoare până pe seara. Marţi va ninge din când în când, temperaturile scad şi vântul rămâne activ.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vreme închisă, cu precipitații și vânt. Prognoza până luni
Vreme închisă, cu precipitații și vânt. Prognoza până luni
VIDEO PROTVPLUS.RO
vremea
Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de temperaturile scăzute
Vremea 14 februarie. Zonele din țară în care se întorc ninsorile
Ninsorile au revenit și au provocat haos pe șosele. Opt persoane au fost rănite după ce un autocar s-a răsturnat
Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă
ANM a emis noi coduri de vremea rea. Zonele vizate de cod portocaliu și cod galben
Avertizare meteo specială: va ninge în Bucureşti la noapte. Cât de frig va fi
ninsoare
Cod portocaliu de ninsori şi vânt. Care sunt județele afectate
Vremea 12 februarie 2019. Regiunile în care se vor semnala ploi și ninsori
Un ciclon va pătrunde în România. Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni
Cod galben de ninsori viscolite în jumătate de țară. Zonele vizate de avertizare
Se întoarce iarna. Zonele în care temperaturile scad şi sunt aşteptate ninsori
Temperaturi de primăvară, în mare parte a țării. Zona în care au fost minus 13 grade