Vineri in Capitala va fi o zi racoroasa cu o maxima de pana la 20 de grade. ANM a emis o informare meteo de ploi torentiale

26-05-2017 08:28


Vineri, ramanem cu atmosfera racoroasa si instabila in sudul, centrul si estul tarii. Pe aici se mai pot acumula izolat peste 30 de litri de apa pe metru patrat.

UPDATE: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si izolat grindina in centrul, sudul, estul tarii si in toate zonele montane, de vineri pana sambata noapte.

Incepand de vineri, ora 11.00, pana sambata, ora 23.00, instabilitatea atmosferica se va accentua, vor fi ploi torentiale insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina, in centrul, sudul si estul tarii, precum si in toate zonele montane.

Astfel, cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat, iar in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

In zonele vestice va fi vreme mai buna, cu ploi sporadice si temperaturi un pic mai ridicate decat ieri. Vom avea maxime de la 15 grade in depresiuni; pana la 24 de grade in Campia de Vest.

Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme schimbatoare, cu innorari si mai multe reprize de ploaie. Apare trecator si soarele; dar temperaturile se mentin la valori modeste.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea atmosfera cam mohorata si mai multe episoade cu ploi si instabilitate ridicata. Se pot strange cantitati mai insemnate de apa si se mai racoreste putin fata de ieri.

Si in nordul Moldovei si in Bucovina norii vor fi numerosi; o sa ploua din cand in cand; vor fi si fenomene electrice; intensificari ale vantului si conditii de grindina. Temperaturile se mentin sub valorile normale: la amiaza vom avea cel mult 20 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures mai apar ceva innorari si ploi; mai cu seama in zona Transilvaniei. Vor fi si perioade insorite pe parcursul zilei; dar maximele nu vor trece de 19-20 de grade.

Vestul tarii are parte de soare si vreme buna; insa dupa-amiaza e posibil sa mai cada cativa stropi de ploaie. Se incalzeste usor fata de ziua trecuta: temperaturile ajung la 24 de grade.

In centrul Romaniei instabilitatea persista si vin alte serii de averse, cu fenomene electrice si vant intens. Ar putea sa cada grindina, iar in zona montana se pot stringe peste 30 de litri de apa pe metru patrat. Termic, nu sunt schimbari importante fata de ieri.

In sud-vestul tarii, se anunta inca o zi racoroasa si mai multe perioade cu innorari consistente si ploi in aversa. Sunt posibile fenomene electrice; caderi de grindina, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

Ploile continua si in tinuturile sudice si pot fi insotite de fenomene specifice instabilitatii. Regimul termic lasa de dorit: maximele se opresc pe la 20-21 de grade.

Sambata, ploile continua in aceleasi zone: sud, centru si est; pe unde se anunta inca zi racoroasa. Vor fi din nou averse, cu tunete, fulgere si vant intens si se mai pot acumula 20 de litri de apa pe metru patrat.  In vest si in nord-vest gasim soare si temperaturi placute.

Duminica asteptam vreme frumoasa si in incalzire. Spre seara mai apar ceva innorari si e posibil sa vina o ploaie de scurta durata in sud-vest, in sudul extrem si pe la munte.

Luni ne-aduce soare si atmosfera placuta peste tot. Se mai incalzeste putin si doar in zona montana, dupa amiaza, ar putea sa cada cativa stropi de ploaie.

Bucuresti

Vineri, avem inca o zi racoroasa, cu multi nori si ploi de scurta durata, mai ales spre seara. Vantul va fi activ; iar maxima se va opri pe la 20 de grade.

Sambata, asteptam atmosfera schimbatoare si temperaturi modeste. Norii se aduna din cand in cand si vor aduce alte averse, posibil insotite de fenomene electrice. La amiaza vom avea cel mult 20 de grade. 

Duminica, vremea devine frumoasa si se incalzeste. Temperatura urca spre 24 de grade; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar noaptea se insenineaza.

Luni, atmosfera se anunta insorita si continua sa se incalzeasca. Maxima ajunge pe la 27 de grade.

Munte

Vineri, avem vreme instabila si temperaturi modeste. Vor cadea averse, cu tunete, fulgere, vant si probabil grindina. In Carpatii Meridionali si de Curbura se pot strange peste 30 de litri de apa pe metru patrat.

Sambata, aversele uda cea mai mare parte a zonei montane. Vor fi mai consistente in vestul Carpatilor Meridionali, pe unde se pot acumula 20 de litri de apa pe metru patrat. Noaptea ploile se restrang si se insenineaza treptat.

Duminica, asteptam vreme frumoasa si temperaturi in crestere. Spre seara ar putea sa mai vina cativa stropi in Meridionali si in Muntii Banatului.

Luni ne-aduce soare si atmosfera placuta. Continua sa se incalzeasca; iar ploile apar cu totul izolat dupa-amiaza.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO