Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

vremea septembrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării.

Vremea în Banat

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 15...16 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu valori medii ale maximelor în general de 25...27 de grade și ale minimelor de 12...14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 8...10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Vremea în Crișana

Citește și
mancare
Toamnă bogată și pe străzile Bucureștiului. ”E a treia zi consecutiv în care vin să mănânc”
Oana Pellea a ascultat „Macarena”, melodia Erikăi Isac: „Am rezistat 30 de secunde și m-am lămurit”. Ce spune despre mesajul piesei

În primele două zile ale intervalului de referință, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie, se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2...3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 24...26 de grade și ale minimelor de 12...14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valorii medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 8...10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Vremea în Transilvania

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât vor fi medii ale maximelor de 12...14 grade și ale minimelor de 0...2 grade, mai coborâte în zonele depresionare ale regiunii, spre valorii medii în jurul a -4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu valorii medii ale maximelor în general de 20...24 de grade și ale minimelor de 7...9 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16...18 grade și ale minimelor de 5...7 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua, slab cantitativ, aproape în fiecare zi.

Vremea în Maramureș

În primele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 12...13 grade, iar a minimelor de 1...2 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, când se estimează că se vor înregistra medii ale maximelor în general de 20...22 de grade și ale minimelor de 9...11 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16...18 grade și ale minimelor de 6...8 grade.

Temporar vor fi ploi în general slabe cantitativ, începând cu data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință.

Vremea în Moldova

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2...3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20...22 de grade, iar cea a minimelor spre 8...10 grade. Pentru zilele de 21 și 22 octombrie gradul de împrăștiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12...20 de grade, iar cel al minimelor între 4...10 grade. Ulterior, pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14...16 grade și ale minimelor de 6...8 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Vremea în Dobrogea

În intervalul 16-18 octombrie se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, astfel încât media maximelor va fi de 16...18 grade, iar cea a minimelor de 6...9 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12...14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 10...12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Vremea în Muntenia

Prima săptămână va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 17...18 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12...14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime medii de 18...20 de grade și minime de 6...9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Vremea în Oltenia

În primele zile ale intervalului de referință (16-18 octombrie) se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 16...18 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu maxime medii de 24...26 de grade și minime de 10...12 grade, apoi din data de 22 octombrie se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 10...12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalul 22 - 24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie.

Vremea la munte

În zilele de 16 și 17 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi 4...6 grade, iar cea a minimelor de -2...0 grade. La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre -7...-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 14...16 de grade și ale minimelor de 6...8 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8...10 de grade și minime de 2...4 grade, în medie regională.

După data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință, temporar se vor semnala precipitați.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Citește și...
Vremea azi, 16 octombrie. Se răceşte peste tot şi vom avea maxime de la 9 grade în depresiuni și până la 19 grade în Muntenia
Vremea azi, 16 octombrie. Se răceşte peste tot şi vom avea maxime de la 9 grade în depresiuni și până la 19 grade în Muntenia

Luni se răceşte peste tot şi vom avea maxime de la 9 grade în depresiuni și până la 19 grade în Muntenia. În prima parte a zilei, o sã plouã slab în sud-est, în nord, în centru şi în est, iar la altitudini mari s-ar putea să cadă lapoviţă.  

Toamnă bogată și pe străzile Bucureștiului. ”E a treia zi consecutiv în care vin să mănânc”
Toamnă bogată și pe străzile Bucureștiului. ”E a treia zi consecutiv în care vin să mănânc”

Toamna e bogată, iar vremea din Capitală a fost sâmbătă seară numai bună pentru o degustare la șosea.  

Vremea azi, 15 octombrie. Avem încă o zi frumoasă şi nefiresc de caldă în sud şi în sud-est
Vremea azi, 15 octombrie. Avem încă o zi frumoasă şi nefiresc de caldă în sud şi în sud-est

Duminică avem încă o zi frumoasă şi nefiresc de caldă în sud şi în sud-est. În rest temperaturile scad acccentuat, o să plouă, iar pe seara vântul se înteţeşte în multe zone.

Vremea azi, 14 octombrie 2023. Temperaturi de vară în plină toamnă
Vremea azi, 14 octombrie 2023. Temperaturi de vară în plină toamnă

Ziua de sâmbătă ne-aduce soare și vreme neobișnuit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Maximele pornesc de la 21...22 de grade în depresiuni și pe litoral și ajung la 28...29 de grade în sudul României.  

Vremea azi, 13 octombrie. Temperaturi neobișnuit de mari în plină toamnă. Maximele zilei
Vremea azi, 13 octombrie. Temperaturi neobișnuit de mari în plină toamnă. Maximele zilei

Ziua de vineri ne aduce vreme neobișnuit de caldă, soare, dar și câteva averse trecătoare în nord, nord-est, în centru și la munte.

Recomandări
Incendiu devastator într-un complex rezidențial din Valencia, administrat de o româncă. Sunt cel puțin 4 morți și 14 răniți
Incendiu devastator într-un complex rezidențial din Valencia, administrat de o româncă. Sunt cel puțin 4 morți și 14 răniți

S-a dezlănțuit iadul joi seară în Spania. Un complex rezidențial din Valencia, unde trăiește o importantă comunitate de români, a fost înghițit de flăcări uriașe, care s-au extins cu o repeziciune uluitoare.  

ANAF este cu ochii pe datoriile românilor. Fiscul blochează conturile bancare și pentru restanțe de 200 de lei
ANAF este cu ochii pe datoriile românilor. Fiscul blochează conturile bancare și pentru restanțe de 200 de lei

În încercarea de a strânge tot mai mulți bani la buget, Fiscul e cu ochii pe toate datoriile românilor. Inclusiv cei care au restanțe mici sunt vizați de autorități.  

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, a murit la vârsta de 83 de ani, la azilul unde era internată de câteva luni
Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, a murit la vârsta de 83 de ani, la azilul unde era internată de câteva luni

Mioara Roman, fosta soţie a fostului premier Petre Roman, a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani.