Moscova, lovita de cele mai puternice ploi din ultimii 130 de ani. Un tanar a facut surf pe strazile inundate. FOTO

Ultima actualizare: 19-08-2016 07:11

O ploaie torentiala care a cazut luni la Moscova a depasit un record vechi de aproape 130 de ani pentru jumatatea lunii august, precipitatiile cifrandu-se la circa 48 de milimetri, a anuntat Centrul meteorologic rus.

"Un nou record istoric pentru jumatatea lunii august a fost inregistrat" la Moscova, cu "un nivel cumulat de 48 de milimetri de precipitatii" de la inceputul zilei, in timp ce temperaturile diurne in capitala rusa nu au depasit 14 grade Celsius, a informat Centrul intr-un comunicat. Recordul precedent pentru 15 august, cu 25,2 milimetri de precipitatii, a fost inregistrat la Moscova in 1887, se precizeaza in comunicatul citat de Agerpres.

  Kseniya Bashmakova: "Sunt din Moscova, dar situatia asta e noua pentru mine. Nu mi-as fi imaginat ca este posibil, inainte a ajung aici"

 Din cauza ploii, au fost blocate mai multe masini si un autobuz pe strazile din capitala, iar 80 de persoane au fost evacuate, potrivit ministerului rus pentru Situatii de Urgenta. In tot haosul, unii au gasit si partea distractiva si au iesit sa faca surf.

 Vladislav Kramsky. angajat servicii urgenta : "Am vazut masini Jeep si autobuze care nu puteau trece prin apa. Masinile mici au ramas blocate si a trebuit sa le scoatem . Serviciile de urgenta din oras lucreaza de zor, dar pur si simplu nu au unde sa evacueze atata apa."

Din cauza ploii, numeroase autovehicule au ramans blocate pe strazile din capitala. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din masini, potrivit presei ruse de stat. Nicio persoana nu a fost ranita, potrivit acestor surse. Si metroul a fost inundat.

Soferi si pietoni circulau cu greu inca de luni dimineata pe strazi si trotuare inundate in intreaga Moscova, in timp ce ploua torential. Sistemele de scurgere a apei nu au facut fata.
Cele mai grave inundatii s-au inregistrat in nord-estul Moscovei, unde raul Iauza s-a revarsat. Inundatiile au condus la inchiderea unor strazi si au afectat puternic traficul, scrie News.ro.

 

 
Si la granita Ungariei cu Austria, vremea este la fel de imprevizibila. Acolo, o furtuna cu grindina a acoperit pamantul cu un strat de cativa centimetri de gheata.

Provocate de un ciclon venit din sud-est, ploile s-au abatut de duminica seara nu numai asupra Moscovei si a imprejurimilor sale, ci si asupra mai multor regiuni din centrul Rusiei - Kursk si Orel (sud-vest) si Belgorod (sud), unde s-au inregistrat furtuni violente, potrivit Centrului meteorologic rus.

 

 

"Ramane in vigoare o avertizare de ploi pentru majoritatea regiunilor din centrul Rusiei, indeosebi pentru regiunea Moscovei", a informat Centrul, adaugand ca precipitatiile urmeaza sa se restranga de marti, cu o revenire a caldurii incepand de joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO