In Capitala, vremea ramane schimbatoare joi. Duminica, situatia se inrautateste, caldura va deveni insuportabila

22-06-2017 09:37


Joi, avem vreme calduroasa in cele mai multe zone, ploi scurte si consistente in Carpatii de Curbura, prin Meridionali si sporadic in sud si sud-est. Maximele: de la 24 la 34, chiar 36 de grade in sud-vest.

In Dobrogea si in Baragan: soare cu nori, temperaturi ridicate si averse dupa pranz. Si pe litoral asteptam ploi trecatoare si maxime ridicate.

Soare gasim si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Ploile apar local in vecinatatea Carpatilor de Curbura, iar temperaturile pierd un grad sau doua fata de ieri.

In nordul Moldovei si in Bucovina se face vreme frumoasa; astazi NU o sa mai ploua. Temperaturile sunt acceptabile.

Vreme mai buna ca ieri avem si in nordul Transilvaniei si Maramures. Nu mai sunt conditii de ploaie si maximele ajung la 28 de grade.

Situatia este cam neplacuta in vest, pe unde caldura se inteteste; dupa amiaza avem mari probleme cu zapuseala si maximele ajung la 33 de grade la umbra.

In tinuturile centrale va fi o zi placuta pana la amiaza, dar cam fierbinte dupa aceea; ploi se asteapta doar in zona Meridionalilor.

In Oltenia, vremea devine naucitor de calda dupa pranz. Ploile sunt rare, sporadice, iar aerul va fi greu de respirat; la amiaza, canicula se instaleaza in vestul si in sudul provinciei.

In sudul tarii: vreme schimbatoare. Vedem si soarele, dar pot veni si aversele dupa pranz. Asa se explica temperaturile mai modeste ca ieri.

Vineri, aerul fierbinte cuprinde toate zonele, iar in sud si sud-vest, caldura devine insuportabila dupa pranz; aici se instaleaza canicula si aerul va fi inrespirabil.

Dimineata prindem cer senin prin sud si sud-est, dupa-amiaza vin ploi violente in vest, nord-vest, la deal si la munte; sunt averse torentiale, cu tunete, fulgere, vijelii si grindina. In rest, va ploua sporadic abia la caderea noptii.

Sambata: caldura chinuitoare, o dupa-amiaza caniculara in sud-vest si in sudul tarii, disconfort termic ridicat in Campia de Vest si in Campia Romana. Vreme insorita in general, conditii de averse doar pe la munte. Cel mai rau va fi in sudul si vestul Olteniei: 36 de grade la umbra.

Duminica, situatia se inrautateste: caldura insuportabila in cea mai mare parte a zilei, canicula in vest, sud-vest, dar pe zone restranse si in celelalte zone. Stresul termic, adica zapuseala sau indicele de disconfort termic se extinde in toate zonele de campie si podis. Ploi racoroase vin doar pe la munte, iar in noaptea de duminica spre luni, probabil ca o sa ploua si prin vest si nord-vest.

Bucuresti

Vreme schimbatoare azi, cu soare, innorari si reprize de ploaie. Vant activ, presiune in usoara crestere, maxima de 29-30 de grade.

Vineri, revine zapuseala; asadar atmosfera innabusitoare si 34 de grade la umbra. Norii se aduna pe seara, iar in noaptea de vineri spre sambata pot aparea aversele. Presiunea atmosferica scade.

Sambata: insuportabil de cald, disconfort termic foarte mare, cer senin, vant fierbinte si tot vreo 34 de grade.

Duminica va fi si mai rau: dupa-amiaza caniculara, cu cer senin, aer irespirabil, 35 de grade maxima, 18-19 grade minima.

Munte

Joi, avem vreme frumoasa, cu temperaturi ridicate. Doar in zona Meridionalilor si in Carpatii de Curbura vor fi averse, locale, dar zgomotoase si destul de consistente.

Vineri,  se face si mai cald, dimineata va
fi insorita, dupa-amiaza instabila. Va ploua torential si se pot produce vijelii, cu gridina si fenomene electrice in toate masivele.

Sambata: mult soare, atmosfera placuta, dar calda, in ciuda scaderii usoare a temperaturilor.

Duminica va fi foarte calda; norii apar dupa pranz, insa aversele vin pe suprafete restranse, cu grindina si rabufniri de vant.

Mare

Joi, va fi vreme frumoasa si foarte calda. Mult soare, dar si conditii de o aversa scurta dupa amiaza. Apa marii va fi destul de rece: 20-21 de grade.

Vineri: o zi superba, cer senin dimineata, nori de vreme buna mai tarziu; sunt diferente mari intre temperaturile din aer si apa marii. Mare atentie!

Sambata: conditii meteo excelente. Va amintesc ca indicele de radiatie ultravioleta creste in conditii de cer senin, protejati-va!

Duminica: va fi vreme de plaja: soare, cald, briza intensa. Se mai incalzeste putin si apa marii.

VIDEO PROTVPLUS.RO