Zeci de mii de oameni s-au înghesuit să ajungă la munte. Reacția turiștilor străini

26-12-2019 18:52

Cel mai periculos drum din țară, DN 1, a fost iarăși cel mai aglomerat. Pe Valea Prahovei, zeci de mii de șoferi mai mult au stat pe loc decât să circule.

Până să ajungă la aerul curat din stațiuni, au tras în piept gaze de eșapament. Polițiștii de la Serviciul Rutier Prahova estimează că aproximativ 30 de mii de autoturisme au trecut prin zonă astăzi.

Spre orele prânzului cei plecaţi din Bucureşti sau Ploieşti către Sinaia, Buşteni sau Azuga au dat de primul hop. La Nistoresti şoseaua a devenit neîncăpătoare.

Doar poliţiştii cu girofar au ajuns mai repede la destinaţie.

Pentru mulţi, pachetele de Crăciun s-au terminat şi, de mâine, încep cele de Revelion.

Se circulă cu mare dificultate pe Valea Prahovei. Pe Drumul Naţional 1, la intrare în Sinaia, s-au format cozi, pe centura oraşului. Poliţiştii spun că sunt coloane de maşini şi în staţiunile Buşteni şi Predeal.

Dar, odată ajunşi în staţiuni, oamenii s-au bucurat de soare şi de vacanţă. În Buşteni, de pildă, au vizitat Castelul Cantacuzino.

La Predeal a început să ningă uşor, iar tunurile de zăpadă au mers încontinuu.

Turist: „Căutam cât mai mult să ne distrăm pe pârtie, d-asta am venit!"

Turist: „A fost frumos, căutam să ne dăm cu sania, vrem să ne relaxăm."

Aceste familii din Anglia şi Suedia au petrecut Crăciunul pentru prima dată în România.

Oaspeţii s-au declarat cuceriţi de munţii noştri pe care i-au admirat toată ziua dintr-o piscină de lângă pensiune, chiar dacă afară erau doar 2 grade Celsius.

Turistă din Suedia: „E umitor ce vedem în jur. Sper să şi schiem şi să avem parte şi de ceva zăpadă. Este extraordinar aici, oamenii sunt foarte primitori."

Şi Poiana Braşov a fost plină de oameni fericit.

Turist: „Astăzi trebuie să facem mișcare un pic, să transformăm mâncarea în mușchi. De asta am urcat în Poiană să vedem zăpadă un pic."

Meteorologii spun că la munte va ninge în continuare aşa că cei care vor rămâne în staţiuni şi în zilele următoare vor simţi, cu adevărat, farmecul sărbătorilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO