Vreti sa vedeti cum se imbraca o regina? Expozitie cu rochiile suveranei Margrethe a Danemarcei la Frederiksborg

28-03-2015 08:43


Regina Margrethe a Danemarcei implineste luna viitoare 75 de ani. Si, in seria de evenimente dedicate sarbatorii, la palatul regal de langa Copenhaga a fost deschisa o expozitie cu rochiile suveranei.

Sunt prezentate aici cateva sute de toalete - de la rochita de botez si rochia de la incoronare, pana la cele mai frumoase piese purtate la vizitele oficiale.

In saptamanile ce au mai ramas pana cand regina Margrethe a Danemarcei va implini 75 de ani, supusii majestatii sale au ocazia rarisima sa arunce o privire in dulapurile suveranei. Ba chiar si in cufarul cu amintiri, pentru ca la expozitia de la castelul Frederiksborg sunt prezentate si hainutele din copilarie - de la eleganta rochita de la botez, pana la cele purtate la joaca.

Privirile vizitatorilor sunt atrase insa, inca de la intrare, de stralucitoarea rochie de mireasa si de cea purtata la incoronare - expuse impreuna cu copii ale bijuteriilor purtate la ocaziile respective.

Expozitia a fost inaugurata chiar de regina, care s-a declarat ea insasi coplesita de multimea si somptuozitatea rochiilor purtate in cele peste 4 decenii pe tronul Danemarcei. Suverana a marturisit ca, in viata de zi cu zi, poarta rochii sau costume cumparate din magazinele de rand, dar la ocaziile oficiale - este alta poveste.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei: "Cand mergi in alta tara, de exemplu, in vizita oficiala, vrei sa le arati gazdelor ca ai luat deplasarea in serios, ca faci un efort sa te ridici la nivelul primirii. Nu poti sa apari in ceva luat la intimplare din dulap. Tinuta ta trebuie sa spuna: "Ma aflu aici ca sa reprezint Danemarca si ca sa onorez tara vizitata".

La intrebarea care este rochia sa preferata, regina a dat un raspuns neasteptat.

Regina Margrethe a II-a Danemarcei: "Rochia cea mai noua era de obicei preferata, pana aparea alta despre care sa spun ca este cea mai frumoasa. Acum, cand le vad pe toate la un loc, parca as spune ca rochia din dantela rosie este foarte, foarte reusita".

Rochiile reginei vor ramane in Marea Sala de Bal de la Frederiksborg pana pe 30 august.

VIDEO PROTVPLUS.RO