Verdictul celor mai mari chefi din lume despre mâncarea românească. "Cine o mănâncă e foarte grăsuţ"

Ultimul update: Vineri 21 Septembrie 2018 07:27
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 07:27
Categorie: Travel

Mâncarea românească este extrem de gustoasă, dar mult prea grea şi plină de carne. Este concluzia unor chefi din străinătate, care au încercat diverse preparate tradiţionale.

Peste o sută de bucătari din toată lumea, participa la o conferinţa dedicată lor, iar unii dintre ei i-au învăţat pe ai noştri cum să facă spectacol în farfurie.

Un chef din Italia mărturiseşte că mâncarea noastră este absolut delicioasă doar că bucătarul român ar trebui să fie mai atent la cât pune în farfurie, pentru că aici avem tendinţa să mâncăm prea mult. "Se face o farfurie încărcată de proteine şi văd că cine mănâncă din aia este foarte grăsuţ. Farfuria echilibrată trebuie să fie jumătate vegetale, cealaltă jumătate poate fi compusă din carbohidraţi şi proteine - mai puţină carne sau carne în cantitate potrivită, 30 la sută într-o farfurie", spune chef-ul italian.

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Poţi să faci o mâncare la ceaun şi să o aranjezi foarte frumos într-o farfurie, dar ţinând cont de ingredientelele pe care le pui şi durata termică astfel încât să nu iasă un terci, cartoful, morcovul să se regăsească în formula finală."

Cei peste o sută de bucătari iscusiţi care s-au întâlnit la Braşov spun că accentul trebuie pus întotdeauna pe produsele specifice zonei în care se găteşte.

Cornelia Ghişoi, bucătar: "Un ştrudel făcut cu varză roşie şi piure cu tartar de trufe, asta pentru că suntem la munte, vine sezonul vânatului, avem trufa care este cea mai perlată şi valoroasă, trufa este cea care inobileaza, poate fi folosită chiar şi la omletă."

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Acest fenomen de globalizare vine să aducă idei, să vândă de toate în scopul să aducă profit, ideea pe care o transmit e să găsim buactele noastre tradiţionale într-o formă aranjată modern, dar să găsim gustul românesc în farfurie."

Cei din Asociaţia Naţională a Bucătarilor vor să deschidă o şcoală de gastronomie la care să înveţe tineri pasionaţi de arta culinară.

Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Răzvan Gheorghe
Răzvan Gheorghe s-a descurcat cu brio la primele probe deși a suferit unele accidentări. Cum a făcut față traseului din semifială?

04:51
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Rareș Paraschivu
Rareș Paraschivu, care și-a eliminat propriul frate în prima rundă, s-a înscris în lupta pentru un loc in finală fără prea mari emoții.

04:43
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Marius Crăciun
Go Monkey! Ce agilitate, Marius Craciun s-a întrecut pe el însuși și a reușit să apase buzzer-ul

03:06
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Ismail Kesu
Susținut de familie, Ismail Kesu a trecut fără probleme primele obstacole, însă nu a mai putut la ultima probă

05:13
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Gabriel Bozga
Un performer al calificărilor, vloggerul Gabriel Bozga a apăsat buzzer-ul și a reușit să-și asigure un loc în finala Ninja Warrior

03:50
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cosmin Atomei
Băiatul atomic, Cosmin Atomei a fost parte de o galerie de excepție și-a reușit să treacă de probe, apăsând buzzer-ul. Ce performanță, bravo! >

03:05
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cătălin Tătar
Prietenii au fost alături de el și de data asta, iar pentru Cătălin Tătar totul a mers ca pe roate când dintr-o dată >

01:23
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Bogdan Pascal
Bogdan Pascal a făcut spectacol la Ninja Warrior Romania. Ce performanță, bravo!

03:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Nașcu
Brokerul Andrei Nașcu a avut parte de un ghinion teribil la prima probă. Ce s-a întâmplat după?

00:42
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Ciobanu
Adrenalină maximă! Lovit la o probă, muzicianul Andrei Ciobanu a reușit să finalizeze traseul Ninja Warrior și a apăsat buzzerul

05:29
Barbati pe Matasari
„Bărbați pe Mătăsari”. Un tânăr a renunțat la vopsitul de avioane ca să facă pantofi
Festival cu piftie de prepeliță și caracatiță, acasă la Brâncuși: „E o premieră”
La ce prețuri poate ajunge un sejur de Anul Nou și ce pregătesc hotelurile
”Monştri” pe străzile din Braşov. "Să declanşez iadul pe Pământ, atât vreau"
Plimbări cu caiacul, în Prahova. Cât au plătit amatorii de aventură
Experiență de neuitat sâmbătă, pentru turiștii din Prahova
alistmagazine.ro
Cele mai tari locuri în care să-ți petreci Halloweenul
Programul UE prin care tinerii pot călători, gratuit, cu trenul o lună prin Europa
Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri