Verdictul celor mai mari chefi din lume despre mâncarea românească. "Cine o mănâncă e foarte grăsuţ"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 07:27
Categorie: Stiri Turism

Mâncarea românească este extrem de gustoasă, dar mult prea grea şi plină de carne. Este concluzia unor chefi din străinătate, care au încercat diverse preparate tradiţionale.

Peste o sută de bucătari din toată lumea, participa la o conferinţa dedicată lor, iar unii dintre ei i-au învăţat pe ai noştri cum să facă spectacol în farfurie.

Un chef din Italia mărturiseşte că mâncarea noastră este absolut delicioasă doar că bucătarul român ar trebui să fie mai atent la cât pune în farfurie, pentru că aici avem tendinţa să mâncăm prea mult. "Se face o farfurie încărcată de proteine şi văd că cine mănâncă din aia este foarte grăsuţ. Farfuria echilibrată trebuie să fie jumătate vegetale, cealaltă jumătate poate fi compusă din carbohidraţi şi proteine - mai puţină carne sau carne în cantitate potrivită, 30 la sută într-o farfurie", spune chef-ul italian.

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Poţi să faci o mâncare la ceaun şi să o aranjezi foarte frumos într-o farfurie, dar ţinând cont de ingredientelele pe care le pui şi durata termică astfel încât să nu iasă un terci, cartoful, morcovul să se regăsească în formula finală."

Cei peste o sută de bucătari iscusiţi care s-au întâlnit la Braşov spun că accentul trebuie pus întotdeauna pe produsele specifice zonei în care se găteşte.

Cornelia Ghişoi, bucătar: "Un ştrudel făcut cu varză roşie şi piure cu tartar de trufe, asta pentru că suntem la munte, vine sezonul vânatului, avem trufa care este cea mai perlată şi valoroasă, trufa este cea care inobileaza, poate fi folosită chiar şi la omletă."

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Acest fenomen de globalizare vine să aducă idei, să vândă de toate în scopul să aducă profit, ideea pe care o transmit e să găsim buactele noastre tradiţionale într-o formă aranjată modern, dar să găsim gustul românesc în farfurie."

Cei din Asociaţia Naţională a Bucătarilor vor să deschidă o şcoală de gastronomie la care să înveţe tineri pasionaţi de arta culinară.

VIDEO PROTVPLUS.RO