Verdictul celor mai mari chefi din lume despre mâncarea românească. "Cine o mănâncă e foarte grăsuţ"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 07:27
Categorie: Stiri Turism

Mâncarea românească este extrem de gustoasă, dar mult prea grea şi plină de carne. Este concluzia unor chefi din străinătate, care au încercat diverse preparate tradiţionale.

Peste o sută de bucătari din toată lumea, participa la o conferinţa dedicată lor, iar unii dintre ei i-au învăţat pe ai noştri cum să facă spectacol în farfurie.

Un chef din Italia mărturiseşte că mâncarea noastră este absolut delicioasă doar că bucătarul român ar trebui să fie mai atent la cât pune în farfurie, pentru că aici avem tendinţa să mâncăm prea mult. "Se face o farfurie încărcată de proteine şi văd că cine mănâncă din aia este foarte grăsuţ. Farfuria echilibrată trebuie să fie jumătate vegetale, cealaltă jumătate poate fi compusă din carbohidraţi şi proteine - mai puţină carne sau carne în cantitate potrivită, 30 la sută într-o farfurie", spune chef-ul italian.

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Poţi să faci o mâncare la ceaun şi să o aranjezi foarte frumos într-o farfurie, dar ţinând cont de ingredientelele pe care le pui şi durata termică astfel încât să nu iasă un terci, cartoful, morcovul să se regăsească în formula finală."

Cei peste o sută de bucătari iscusiţi care s-au întâlnit la Braşov spun că accentul trebuie pus întotdeauna pe produsele specifice zonei în care se găteşte.

Cornelia Ghişoi, bucătar: "Un ştrudel făcut cu varză roşie şi piure cu tartar de trufe, asta pentru că suntem la munte, vine sezonul vânatului, avem trufa care este cea mai perlată şi valoroasă, trufa este cea care inobileaza, poate fi folosită chiar şi la omletă."

Adrian Neag, managerul Asociaţiei Naţionale de Bucătari: "Acest fenomen de globalizare vine să aducă idei, să vândă de toate în scopul să aducă profit, ideea pe care o transmit e să găsim buactele noastre tradiţionale într-o formă aranjată modern, dar să găsim gustul românesc în farfurie."

Cei din Asociaţia Naţională a Bucătarilor vor să deschidă o şcoală de gastronomie la care să înveţe tineri pasionaţi de arta culinară.

Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Premieră în Ferma! Au luptat individual pentru a primi recompensa
Otniela și Matei, în atenția tuturor

09:21
FERMA
Gestul lui Brigitte față de Otniela, de neiertat
Luptătorul MMA este pregătit să îl "distrugă" psihic

04:10
FERMA
Kamara acuzat de ceilalți că a furat cartea fermei
Cuvintele lui o fac pe Miss România să izbucnească în lacrimi

13:32
FERMA
Cearta dintre Brigitte și Pastramă atinge cote maxime
El este cel cu care se va duela pentru a rămâne în Ferma

04:42
FERMA
Dorința lui Moro s-a îndeplinit, Matei și Ioana, goi pușcă în seră
Kamara își iese din minți și îi spune cuvinte dure Ioanei Filiomn

02:26
LAS FIERBINTI
Pizza gratis pentru Tanti Sanda
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

03:34
LA MARUTA
Speak, ambiție până joi! Cât vrea să mai slăbească?

08:11
LA MARUTA
Secretul celei mai cunoscute gospodine din Bucovina

05:14
LA MARUTA
Ambasadorul Marii Britanii, provocare pentru Cătălin Măruță
Ce a avut de făcut prezentatorul

21:34
LA MARUTA
COZONACUL DE AUR, ediția de Paște Maria Nedelea
Ce note au acordat jurații

24:10
turisti in Cristian
Satul unde turiştii vin să vadă turnul cu slănini. "E gustoasă vizita"
Reacţia unor tineri când aud muzică tehno la castelul Peleş. "Avem de ce să fim mândri"
Petrecere în fața Castelului Peleș, transmisă în direct în toată lumea
La munte se schiază ca în plină iarnă. Stațiunile de pe Valea Prahovei, pline de turiști
Locul ideal pentru o vacanță de primăvară tihnită. Prețul unei nopți de cazare
Locul ocupat de România în clasamentul țărilor sigure pentru turism
Ninsoarea mielor
„Zăpada mieilor”, motiv de bucurie pentru schiori. Vor face Paștele pe pârtie
Reacţia unui jamaican care a ajuns la Piatra Neamţ în timpul unui festival medieval
Ideea unor tineri pentru a atrage pescarii amatori. Cum se pot relaxa alături de familie
Satul uitat din România, lăudat de presa din Spania: "E un loc binecuvântat"
80 de hoteluri deschise pe litoral de Paște. Prețul plătit pentru un sejur de Paște
(P) Cabana Harțagu, locul unde puteți trăi o experiență montană completă