Vacante pentru suporteri, noua oferta a agentiilor de turism. Cum combina romanii cu bani concediul cu pasiunea pentru sport

Dată publicare: 02-04-2015 19:12
Dată actualizare: 05-05-2015 07:02


Romanii care au banii necesari si iubesc sportul, au inceput sa cutreiere lumea. Numai in ultimii doi ani, numarul celor care vor sa fie in tribune, la competitiile de formula 1 sau la cele mai importante partide de tenis si fotbal a crescut cu 30%.

Cornel Patrascu este un fan infocat al turismului sportiv. Isi planuieste multe dintre vacante in functie de turnee sau de circuitele de Formula 1.

Cristina face la fel. Se declara sustinatoarea numarul 1 atunci cand vine vorba de Simona Halep. A fost de curand cu ea in Dubai, iar acum planuieste o calatorie la Londra.

"Deja mi-am luat bilete de avion sa plec cu familia la Wimbledon. Ce fac daca nu gasesdc bilete? De obicei sunt o tipa foarte norocoasa. Voi fi si anul viitor la Dubai. Deja mi-am cumparat bilete si am in plan sa ajung si la Doha", spuna Cristina.

Iar agentiile de turism au oferte speciale pentru competitiile sportive de anvergura. In afara de tenis, oamenii vaneaza finalele meciurilor de fotbal si rugby, dar si cursele de masini.

Ana Ieremia, agent turism: "Pachetele la Formula 1, circuitul de la Catalunia, pleaca de la 495 de euro. Respectiv Moto GP Catalunia, pachete de 3 nopti, 12-13 iunie, cu pachete care pleaca de la 407 euro".

Si in unele cazuri iesiti mai ieftin decit pe cont propriu...

De exemplu, daca alegeti sa mergeti pe cont propriu la Hungaroring, veti plati aproximativ 80 de euro pe transport, 100 de euro, cel mai ieftin bilet si inca 150 de euro pentru mancare si cazare. Ajungem, astfel, la un total de 330 de euro.

Pe de alta parte, daca alegeti oferta unei agentii, platiti 180 de euro pentru cazare, transport, mic dejun si bilet la competie. Mai adaugam, totusi, 50 de euro pentru cheltuieli suplimentare si ajungem la 230 de euro.

Madalina Patulea, agent turism: "Cresterea de 30% a vanzarilor de astfel de pachete fata de anii trecuti se datoreaza faptului ca avem din ce in ce mai multi atleti de performanta si iubitorii de sport sunt alaturi de ei."

Tags: turism, sport,


VIDEO PROTVPLUS.RO