Un caine le-a dat o lectie de educatie civica turistilor din Vama Veche. Ce au gasit scafandrii in apa marii

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58

Turistii care au ales sa mearga pe litoral in acest weekend in ciuda previziunilor pesimiste ale meteorologilor nu au regretat. Chiar daca a mai si plouat, soarele s-a aratat printre nori iar apa marii este destul de calda pentru scaldat.

Voluntarii au vrut sa ofere o noua fata rezervatiei marine Vama Veche - 2 mai si au curatat, din apa si de pe mal, deseurile care ii umbreau frumusetea. Scafandrii au avut ce strange.

"Am reusit sa taiem un cablu foarte lung, ceva lemne, plastice aruncate fara nicio scuza", spun e.

Un catel ofera, fara voie, o lectie tuturor oamenilor care arunca sticle de plastic in apa marii. El recupereaza peturile si le aduce pe mal. "Suntem o tara norocoasa sa avem deschidere la mare si ne batem joc de ea", spune unul dintre scafandri.

Misiunea scafandrilor a fost ingreunata de skijeturi - care de altfel nu au ce cauta intr-o rezervatie marina. Scafandrii sustin ca skijeturile ii pun si pe ei in pericol, si pe turisti.

Vama Veche este una dintre zonele preferate de pasionatii de scufundari. In zona, marea de culoarea turcoazului ascunde in adancuri si caluti de mare, pesti, crabi, ba chiar si o epava. Se pot scufunda aici si cei care nu au mai facut-o niciodata. Un instructor ii ghideaza pas cu pas, iar pretul pentru 2 ore este de 135 de lei. Nu doar cei mari, ci si cei mici sunt fascinati de scufundari.

Nu doar marea te cucereste in Vama Veche, ci si plaja- acum curatata. Locuri cochete abia deschise, cu stuf, lemn si muzica buna, te fac sa te simti in vacanta, indiferent de vreme. Pentru duminica, meteorologii prognozeaza soare si vreme buna la malul marii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO