Atentatele sangeroase de la Paris au sters capitala de pe lista turistilor. Unde aleg romanii sa-si petreaca vacanta de iarna

×
Codul embed a fost copiat

Atacurile teroriste de la Paris sau evenimentele din Egipt i-au facut pe romani sa se gandeasca de doua ori inainte sa isi aleaga vacanta pentru sarbatori.

Reprezentantii agentiilor de turism spun ca cererea pentru City breakuri si excursii in Franta a scazut cu peste 70 la suta. Castiga teren destinatiile romanesti, iar cei care vor sarbatori in stil traditional aleg Maramuresul sau Bucovina.

Evenimentele sangeroase de la Paris aproape au exclus orasul luminilor de pe lista destinatiilor de vacanta vandute de agentiile de turism.

Sofian Zereik Reprezentant, agentie turism: “Vanzarile au scazut foarte mult catre Franta. Eu cred ca au scazut peste 75 la suta catre Paris si Franta.Chiar daca ii invit pe gratuit, nu merg ca le e frica, asta e adevarul."

Acest domn are si rude in Paris, dar de sarbatori se gandeste sa mearga intr-o vacanta in Grecia.

Citește și
cover masini si gunoi in Bucegi
Strategiile de turism transforma Bucegii intr-o mare parcare. "Daca am strange toate pet-urile din padure, am fi milionari"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Horea Ardelanu client: “Este o perioada trista pentru ca ma gandesc ca pe plan global s-a strans dorinta asta de a te misca pentru ca exista in om frica si teama ca uite ma la Paris ce face"

Si acest tanar a consultat ofertele de la targul de turism de la Cluj si se fereste de tarile unde sunt nu s-ar simti in siguranta. Asa ca va opta tot pentru Grecia.

Vox Calin: "Nici nu m-am gandit sa ma duc in directia aceea, poate dupa ce se mai calmeaza lucrurile voi merge si in directia aceea."

La fel de multe probleme au si agentiile care vindeau pana acum pachete catre Egipt. La cererea autoritatilor, din aceasta luna au fost anulate zborurile catre Hurghada si Sharm el Sheih. Perioada era extrem de cautata mai ales ca temperaturile in aceasta perioada sunt ridicate.

Marius Berca, manager agentie de turism: “Pierderile sunt destul de mari, va dati seama ca aveam in fiecare sambata un zbor, si zborul era plin cu cate 100 si ceva de turisti."

Incet, incet destinatiile de la noi din tara incep sa fie cautate de romani.

Chiar daca agentiile au facut reduceri la biletele de avion catre paris sau alte zone afectate de evenimentele din ultima perioada, romanii evita aceste destinatii. In schimb cererile pentru Maramures sau Bucovina au crescut semn ca romanii isi vor petrece sarbatorile in tara.

Turist: “Planificam ca in viitorul apropiat eu si sotia mea sa mergem intr-o vacanta la Baile Felix si apoi la Ski.”
Reporter: “Preferati destinatiile din tara? da deocamdata da spre asta ne-am orientat."

Cosmin Cizmas, director regional agentie de turism: “Exista o crestere fata de anul trecut undeva la 20% pentru destinatiile interne. Este partea traditionala, partea de mancare tot ce tine de traditii, se intorc acasa cum ar veni."

Un pachet in Bucovina sau Maramures de cinci zile de sarbatori porneste de la 800 de lei de persoana.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
iLikeIT. Ce afla turistii straini de pe Internet despre Bucuresti. Preturi incredibile la cazare in centrul Capitalei
iLikeIT. Ce afla turistii straini de pe Internet despre Bucuresti. Preturi incredibile la cazare in centrul Capitalei

Cel mai bine iti dai seama cat de iubit este un oras dupa numarul de turisti care il viziteaza. Poate credeti ca am merita mai multi, dar stiti de ce ne ocolesc?
 

Strategiile de turism transforma Bucegii intr-o mare parcare.
Strategiile de turism transforma Bucegii intr-o mare parcare. "Daca am strange toate pet-urile din padure, am fi milionari"

BUCEGI INTRAVILAN, partea a III-a. In Parcul Natural Bucegi, sute de hectare de teren au fost trecute in intravilan. Mai trebuie doar scoasa padurea din circuitul forestier, si pot veni buldozerele.
 

Ce cred strainii care ajung in Bucuresti cu harta in mana si rucsacul in spate.
Ce cred strainii care ajung in Bucuresti cu harta in mana si rucsacul in spate. "Trebuia sa stau 3 zile, sunt de o saptamana"

Vazuta multa vreme ca o curiozitate in vestul Europei, capitala Romaniei este tot mai cautata, mai ales ca apare pe locul 2 in topul celor mai ieftine metropole de pe continent.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.