Turism acasa la Printul Charles. Cele doua case ale sale din Maramures vor fi date spre inchiriat, la preturi foarte mici

Dată publicare: 26-01-2015 18:07
Dată actualizare: 29-01-2015 00:04


Turistii din toate colturile lumii se vor putea caza acasa la Printul Charles.

Mai exact, in localitatea Breb din Maramures, unde viitorul rege al Marii Britanii are doua casute de lemn. Ambele sunt in plin proces de renovare, iar in cateva luni, doritorii sunt asteptati pe prispa.

"Toti turistii care vin inca poarta costumele noastre populare. Una are peste 100 de ani, e zaghie camesa naframa."

Cele doua casute din lemn sunt intr-o zona superba aflata la poalele muntilor Gutai. Nu erau in stare tocmai buna asa ca cei care se ocupa de proprietatile printului au luat masuri. Vor sa faca inclusiv cate o baie si o bucatarioara pentru ca turistii sa se simta ca acasa.

"Inainte, peretii erau verzi. Uite, se vede aici si la print nu i-a placut si s-au revoposit."

Anca Bud, administrator: "Printul a venit in 2004 pe la noi si i-a placut tare mult iar cand a plecat a luat cu el si un suvenir, clopul lui tata. Si l-a luat si l-a pus pe cap i-a placut tare mult."

La reconditionarea casei traditionale din lemn veche de aproape 100 de ani nu s-a omis niciun detaliu: din salteaua patului nu lipseste fanul, iar peretii au fost vopsiti intr-o culoare neutra pentru ca asa a fost dorinta printului."

Pana acum s-au investit 20.000 de euro. Localnicii se angajeaza sa ii si hraneasca pe musafiri.

Localnica
: "Vin multi turisti si acum si o sa vina si mai multi, de cand au pus gardul din nuiele au venit multi si le-a placut si intrebau de ce nu se pot caza. A venit chiar unul de la Cluj ca vrea el sa le faca. Vin englezi, francezi, pana si din Tara Galilor au venit. Nu ii prea intelegem noi, ca nu stim limba."

Banii pe care ii vor incasa din inchirierea casutelor vor fi folositi pentru intretinere. O noapte de cazare costa intre 100 si 200 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO