Top 10 destinatii de vacanta in 2016. Care sunt cele mai sigure tari din lume, cu risc scazut de terorism. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
Islanda Shutterstock

Pentru al saselea an la rand, Islanda a fost aleasa cea mai sigura tara din lume pentru vacanta. Din top mai fac parte tari ca Danemarca, Portugalia, Japonia sau Cehia.

Clasamentul a fost realizat de Institutul pentru Pace, care a intocmit clasamentul statelor cu risc scazut de terorism. Astfel, cea mai sigura tara din lume ramane Islanda, urmata de Danemarca si Austria.

Alertele de teorism au redus considerabil cererile de vacanta, iar evenimentele tragice din ultima perioada i-au facut pe turisti sa fie mai prudenti in alegerile facute. Turcia este tara care sufera cel mai mult in aceasta perioada din cauza atentatelor petrecute in ultimele luni.

Institutul pentru Economie si Pace a realizat clasamentul pe baza mai multor indici: criminalitate, alerte de terorism, prezenta armelor nucleare sau personalul de securitate. Din cele 163 de tari selectate, Islanda a iesit pe primul loc.

Pentru al saselea an consecutiv, Islanda isi pastreaza titlul de cea mai sigura tara din lume. Fiind o insula, conflictele cu tarile vecine sunt excluse, iar rata criminalitatii este scazuta.

Tarile nordice au obtinut punctaje bune cand vine vorba de rata criminalitatii, indecele fiind mult mai mic decat in alte tari. De asemenea, nu e de mirare ca Danemarca a iesit pe locul 2, fiind des votata in topul locurilor unde oamenii sunt cei mai fericiti. Indicele de bunastare este foarte ridicat in aceasta tara,

Austria a iesit pe locul e datorita importului de arme scazut si alegerile pasnice.

Poate cea mai potrivita destinatie pentru noi aventuri este Noua Zeelanda. Fara conflicte la nivel international, Noua Zeelanda este o tara sigura si care atrage turistii cu peisajele desprinse dintr-o lume fantastica.

Pe locul 5 se afla Portugalia, unde dintre cele mai frumoase tari europene si un loc ideal pentru vacanta, mai ales ca este o zona sigura, fara risc de atac terorist.


Iata topul celor mai sigure 10 tari din lume pentru vacanta

1. Islanda


2. Danemarca

3. Austria

4. Noua Zeelanda


5. Portugalia

6. Cehia

7. Elvetia

8. Canada


9. Japonia

10. Slovenia

Sursa: Global Peace Index (GPI)

Foto: Shutterstock/Getty

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO