Statiunea de pe litoral unde dupa ora 22 strazile sunt pustii. Motivul pentru care unii turisti inca aleg sa o viziteze

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02

Candva una dintre cele mai pline de viata de pe litoralul romanesc, statiunea Neptun s-a transformat de-a lungul anilor in sora saraca de la malul marii.

Investitorii au ocolit aceasta zona, multe hoteluri sunt lasate in paragina, iar posibilitati de distractie nu prea sunt. In ciuda acestor minusuri, inca exista turisti care mai aleg ca destinatie de vacanta Neptunul. Sunt atrasi de plajele frumoase si de preturile mici.

Apa marii - a carei culoare aminteste de peisajele din Grecia - si briza nu isi pierd farmecul si nu raman fara admiratori. Nostalgicii revin la Neptun in fiecare vara.

Pe plajele unde rasuna insa muzica in urma cu 20 de ani si tineretul petrecea pana spre dimineata este liniste acum.

De la an la an, sunt tot mai putini turisti, iar terasele au ramas inchise din lipsa de clienti.

Razvan, administrator de plaja: "Lipsesc cluburile de noapte, divertismentul. Noaptea dupa ora 10-11 e pustie, nu ai ce sa faci in Neptun."

Si Teatrul de Vara - altadata ticsit de oameni - zace acum abandonat. In Neptun, nu este greu sa gasesti astfel de locuri, cu cladiri abandonate si vegetatie fara rost. Cu siguranta exista o explicatie legala, juridica pentru starea deplorabila in care au ajuns, dar in ceea ce priveste curatenia, nimic nu explica lipsa de implicare, fie care vorbim de autoritati, fie ca vorbim de investitori privati.

Statiunea pare pustie - pe strazi sunt doar cateva masini, iar aleile sunt si ele aproape goale. Si locuri de cazare sunt putine, iar cele mai multe dintre hotelurile deschise au numai doua stele.

Cristian Radu, primarul Mangaliei: "Foarte multe cladiri abandonate au fost cumparate in ultimii 2-3 ani zile. Vreo 3-4 au fost puse in valoare, iar sezonul urmator vor fi toate puse in valoare. Incercam sa reparam ce s-a stricat la inceputul anilor 2000 si nu este atat de simplu."

Roxana Mihut, centrul de informare turistica: "Un pic cam limitat in Neptun, dar sper sa se dezvolte. Se pare ca la anul se va deschide un Aqua Parc."

Pana atunci, statiunea Neptun incearca sa isi pastreze turistii, oferindu-le preturi mici la mancare si bautura. Un pahar cu bere de la dozator sau o apa plata costa 3 lei, iar pentru un meniu complet, la pranz, o persoana plateste 15 lei. O noapte de cazare la un hotel de doua stele costa in jur de 150 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO