Romanii aleg sa petreaca Pastele in Bulgaria, pentru fructele de mare

Ultima actualizare: 18-08-2012 11:58

Daca nu puneti pret pe mesele cu drob si friptura de miel intinse in familie, de Paste poate le furati ideea romanilor care bat zeci de kilometri pentru un pranz la bulgari.

Sunt cei care adora fructele de mare si stiu sigur ca le gasesc proaspete si delicioase la restaurantele vecinilor. Gazdele ne-au invatat preferintele, au tiparit meniurile in romana si asteapta cu vitrinele pline de peste, stridii sau crab.

"Nevasta marinarului", "Lacrimile nimfei", "Nostalgia marinarului" sau "Noapte romantica". Sunt doar cateva dintre delicatesele pe care le putem gusta la doar o ora de mers cu masina din Constanta. Mai exact, la vecinii bulgari ale caror restaurante pescaresti sunt pline cu romani.

Toate fructele de mare sunt proaspete, de exemplu scoicile sunt aduse direct de la "ferma de scoici", construita cu fonduri europene, la cateva sute de metri in larg.

O supa de scoici costa putin peste 6 lei, iar un fel de mancare cu peste este aproximativ 10. Clientii pot alege din 25-30 de feluri de peste si fructe de mare, toate expuse.

O stridie costa 12 lei, calamarul - 30 de lei 200 de grame, iar caracatita se vinde cu 50 de lei, 150 de grame. Acasa, la mai toate restaurantele gasim doar peste si fructe de mare congelate, iar preturile sunt cu pana la 50% mai mari.

Citeste si:

Industria de poker online, la pamant. Cine-i geniul si de ce s-a razbunat

10 lucruri nu-i vor placea. Ce nu mai are voie Kate Middleton dupa nunta
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO