Reacția unui cuplu din California care a vizitat Sibiul pentru prima dată


Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 19:55
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 18:40
Categorie: Stiri Turism

Sibiul se înscrie în cursa celor mai bune destinaţii europene în 2020.

În câteva zile va deveni oficial ''Regiune Gastronomică Europeană'' după ce în 2007 a fost ''Capitală Culturală Europeană'', iar în 2012 a primit punctajul maxim al ghidului de călătorii Michelin.

Toate aceste titluri fac că oraşul să-nflorească şi îi aduc de la an la an tot mai mulţi oaspeţi: în 2018, au fost peste un milion.

După ce a trecut de prima preselecţie în care s-a bătut cu 80 de destinaţii, în 2020, Sibiul va concura cu doar 20 de oraşe pentru titlul de "cea mai bună destinaţie turististica europeană". Printre acestea: Berlin, Viena, Florenţa şi Londra. Odată inclus în top 20, taxa de participare la competiţie este de 10.000 de euro - bani bine investiţi, spun cei din administraţia oraşului.

Vreme de un an, promovarea online făcută pe platforma care oferă titlul va aduce şi mai mulţi turişti. Site-ul are peste 5 milioane de vizitatori iar oraşele care au fost deja în acest clasament au raportat o creştere cu peste 25 de procente.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu: "Numărul turiştilor creşte constant, e vizibil când vii în Sibiu şi vezi ce atmosferă este aici. Vom folosi acestă oportunitate pentru a promova imaginea de destinaţie turistică de top a Sibiului şi a zonei care ne înconjoară."

Şi ghidul verde Michelin a acordat în 2012, 3 stele Sibiului, declarând că merită vizitat după ce a analizat atracţiile turistice.

Alin Chipăilă: Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu: ”Oferă o reputaţie la nivel european astfel încât oricine e familiarizat cu ghidul Michelin, ştie că aici la Sibiu găseşti o destinaţie turistică de calitate. Statistic vorbind faţă de anul 2007, Sibiul şi-a dublat numărul de sosiri şi de înnoptări, iar pentru 2018 am depăşit 1 milion de înnoptări în judeţul Sibiu."

Adriana Cioran, reprezentanta unui hotel: "Pentru noi hotelierii, faptul că Sibiul a fost în 2007 capitala culturală a influenţat în mod pozitiv gradul de ocupare atât în timpul săptămânii, dar mai ales în weekenduri."

Cuplu din California, Michael şi Jasmine: "Suntem din nordul Californei şi am auzit de Sibiu pe internet şi am fost curioşi să venim aici, pentru arhitectură frumoasă şi mâncare."

Turist din Londra: "Centrul e bine conservat şi e ca o călătorie în timp, toate clădirile sunt unice, un loc bun de vizitat."

Iar începând din 11 februarie Sibiul devine pentru un an Regiune Gastronomică Europeană. Acest titlu îl va însoţi la toate târgurile de turism organizate pe întreg continentul. Sute de evenimente culinare sunt programate. Turiştii pot căuta mâncărurile tradiţionale specifice locului într-un meniu comun în care s-au înscris 70 de restaurante. Pe de altă parte vor fi organizate degustări şi în satele săseşti ori la stâne.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO