Reacţia unei fetiţe care nu a ieşit niciodată din satul ei, când ajunge la Peleş


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 17:54
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 16:47
Categorie: Stiri Turism

Sute de copii sărmani de la ţară au şansa să vadă muntele, castele şi muzee pentru prima dată în viaţă, fără ca părinţii lor să plătească ceva.

Primăria Sinaia organizează excursii gratuite pentru elevii unor şcoli aflate pe o rază de 150 de kilometri de staţiunea prahoveană. Cum cererile au fost numeroase s-a mers pe principiul primul venit, primul servit.

30 de copii din Lapoş au coborât miercuri dimineaţă emoţionaţi din autocarul care i-a adus la Sinaia.

Aceasta copilă mărturiseşte că n-a prea ieşit din satul ei. „Acasă suntem 4 fraţi şi nu nu am mai fost la munte niciodată. Este foarte frumos şi foarte interesant.”

Şi vizita la muzee a adus zâmbetul pe chipurile copiilor.

Cătălina Chiva, profesor de istorie şcoala Lapoş: „A fost o experienţă indedita mai ales pentru aceşti copilaşi care nu au aşa o situaţie o aşa deschidere pentru cultură foarte mare pentru că locuiesc un pic mai izolaţi.”

Cel mai aşteptat moment a fost însă plimbarea cu telegondolă…

„Pe o rază de 150 de km în jurul oraşului Sinaia orice comună poate aplica e după principiul primul venit primul servit noi suportăm absolut toate cheltuielile pentru ei, pentru grupa respective care vine cu profesor”, spuneVlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

În programul o zi la Sinaia s-au înscris până acum mai bine de 600 de copii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO